Δε θα βαρεθούμε ποτέ να σας επισημαίνουμε το πόσο σημαντικό είναι να προστατεύετε το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μάλιστα, η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας στο πρόσωπο είναι απαραίτητη ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες, ιδιαίτερα στην ηλιόλουστη Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από το να προστατευτείτε από τον ήλιο, σίγουρα θέλετε να εξασφαλίσετε και ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα στο δέρμα του προσώπου σας, κάτι το οποίο σας προσφέρει το make up.

Πολλές γυναίκες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το make up τους και το καλοκαίρι, χωρίς να εφαρμόζουν αντηλιακή κρέμα, βασιζόμενες στον δείκτη προστασίας που αναγράφεται στη συσκευασία του make up.

Ωστόσο, αυτή είναι μια λανθασμένη συνήθεια, αφού τα προϊόντα που περιέχουν δείκτη SPF δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα αντηλιακά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακής κρέμας είναι το βασικό βήμα στην περιποίηση του προσώπου σας, καθώς και το νούμερο 1 βήμα αντιγήρανσης. Η φθορά που προκαλείται από τον ήλιο είναι σημαντικός παράγοντας δημιουργίας ρυτίδων, λεπτών γραμμών, πανάδων και εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Αν, λοιπόν, θέλετε να συνδυάσετε την προστασία από τον ήλιο με την κάλυψη των ατελειών του προσώπου σας, εφαρμόστε την αντηλιακή σας πριν το make up ή αγοράστε μια αντηλιακή κρέμα με χρώμα.