Υλικά για 10 τορτίγιες

300 γρ. καλαμποκάλευρο

350 ml ζεστό νερό

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Βάλτε το καλομποκάλευρο και 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Προσθέστε έπειτα το μισό νερό και αφήστε το μείγμα για δέκα λεπτά. Ρίξτε το υπόλοιπο νερό και το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.

Χωρίστε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια και ανοίξτε τα σε λεπτούς δίσκους με διάμετρο περίπου 20 εκ. τον καθένα και πάχος περίπου 1-2 χλστ. Για να λεπτύνει και να ανοίξει το κάθε κομμάτι ζύμης, χρησιμοποιείστε τον πλάστη.

Ζεστάνετε στη συνέχεια ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάλτε μία-μία τις τορτίγιες στο τηγάνι και ψήστε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Μπορείτε να τις γεμίσετε με οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σας και να τις σερβίρετε.