Η ημέρα του πατέρα ή όπως τη λέμε συνήθως η «γιορτή του πατέρα» είναι η παγκόσμια γιορτή που τιμούμε τους μπαμπάδες όλου του κόσμου και φέτος γιορτάζεται την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Φυσικά τους γονείς μας τους αγαπάμε και τους προσέχουμε κάθε ημέρα, αλλά αυτήν την Κυριακή οι μπαμπάδες μας έχουν την τιμητική τους! Είναι ημέρα αφιερωμένη στην πατρότητα και στη συνεισφορά κάθε γλυκού μπαμπά στην κοινωνία.

Θυμηθείτε τις στιγμές που ο μπαμπάς σας σάς σήκωνε και σας έλεγε «μέχρι να παντρευτείς θα ‘γιάνει» και δείτε τώρα τον σύζυγό σας που κάνει το ίδιο στο δικό σας αγγελούδι… Ας το παραδεχτούμε, οι μπαμπάδες καταφέρνουν πολλά αλλά συνήθως παίρνουν ελάχιστα εύσημα για την σκληρή τους δουλειά.

Γιατί τους αγαπάμε τόσο πολύ;

Οι λόγοι που αγαπά κάθε παιδί τον μπαμπά του είναι πολλοί και μοναδικοί. Μετά από προσπάθεια συνοψίσαμε τους πέντε λόγους που αγαπάμε τους μπαμπάδες όσο τίποτα στον κόσμο!

1. Γιατί μας έκαναν (σχεδόν) όλα τα χατίρια

Παραδεχτείτε το! Κάθε μπαμπάς κάνει – σχεδόν – όλα τα χατίρια και στην κόρη αλλά και στον γιο του! Θυμηθείτε όλες τις φορές που του ζητήσατε κάτι «που δεν μπορούσατε να ζήσετε χωρίς αυτό» και εκείνος αμέσως το πήρε. Από την άλλη μην ξεχνάτε όλα τα βράδια που η μαμά αργούσε να γυρίσει και το πάρτι «καλά κρατούσε» αφού δεν κοιμόσασταν νωρίς και το βραδινό σας ήταν μπισκότα, πατατάκια και πίτσα μπροστά στην τηλεόραση.

2. Γιατί είναι τρομακτικά ίδιοι με τους άντρες που ερωτευόμαστε

Ακόμα και αν δεν είχαμε την πλούσια επιστημονική βιβλιογραφία για τη σχέση πατέρα – κόρης, ξέρουμε ως κορίτσια ότι έχουμε ερωτευτεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας έναν σωσία (σωσία από… μέσα και απ’ έξω) του μπαμπά μας!

3. Γιατί η αγκαλιά τους είναι η ασφάλειά μας

Όταν όλοι και όλα μας έχουν πληγώσει οι μπαμπάδες μας είναι η τρυφερή αγκαλιά που μας υποδέχεται και πάντα μας προστατεύει. Δεν είναι λίγες οι φορές που σταματήσαμε να κλαίμε από ένα χαζό και κρύο αστειάκι του!

4. Γιατί παρέα τους ζήσαμε μικρές περιπέτειες

Μας πήραν στους ώμους τους για να παρακολουθήσουμε την πρώτη μας συναυλία, δε δίστασαν ούτε στιγμή να γελοιοποιηθούν προκειμένου να σκάσουμε ένα χαμόγελο, μας επέτρεψαν να βγούμε μαζί τους, να φάμε τρεις τόνους παγωτό και ένωσαν δυο καρέκλες για να κοιμηθούμε στην ταβέρνα, όταν νυστάξαμε!

5. Γιατί οι μπαμπάδες σκέφτονται σαν εμάς

Τις περισσότερες φορές λένε σε όλα «ναι», είναι δίπλα μας σε κάθε βήμα, όσο παρακινδυνευμένο και αν είναι, και συνήθως είναι οι πιο χαλαροί της οικογένειας.

Για αυτά τα μικρά αλλά και για πολλά άλλα που τελικά είναι μεγάλα, όπου κι αν βρίσκεστε, πάρτε τον μπαμπά σας και πείτε του: «Χρόνια πολλά, μπαμπά μου, θα είσαι πάντα η πρώτη αγάπη της ζωής μου!».