Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. σπαγγέτι

5 σκελίδες σκόρδου τριμμένες (ή πιο πολύ, αν θέλουμε)

5 κ. σούπας λάδι

2/3 φλ. τσαγιού σουσάμι ψημένο σε ταψάκι στο φούρνο (μέχρι να ροδίσει, αλλά να μη μαυρίσει)

μαύρο πιπέρι

2 κ. σούπας χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Τρίψτε το ψημένο σουσάμι στο μούλτι, μέχρι να γίνει σκόνη. Βάλτε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίξτε το χοντρό αλάτι και 1 κ. γλυκού από το λάδι. Ρίξτε τα μακαρόνια και ανακατέψτε. Μόλις βράσουν, ρίξτε στην κατσαρόλα 1 ποτήρι κρύο νερό, ανακατέψτε και τέλος σουρώστε.

Βάλτε στο τηγανάκι το υπόλοιπο λάδι να κάψει και τότε ρίξτε το σκόρδο, ανακατέψτε γρήγορα ώστε να μην καεί, αλλά να πάρει ωραίο ξανθό χρώμα, και αδειάστε το στα μακαρόνια.

Ανακατέψτε και μοιράστε στα πιάτα. Πασπαλίστε με το ψημένο σουσάμι και μαύρο πιπέρι.

*Μπορείτε να προσθέσετε τα λαχανικά και γενικά τα υλικά της αρεσκείας σας