Αν υπάρχει ένα καλοκαιρινό φρούτο που μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του καρπουζιού, αυτό είναι σίγουρα οι εξίσου κόκκινες και λαχταριστές φράουλες.

Μάλιστα μπορεί και να κερδίζουν, καθώς εκτός από νόστιμες και δροσερές, οι φράουλες είναι και εξαιρετικά πλούσιες σε βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά. Επειδή όμως τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν έρχεται χωρίς υποσημειώσεις, το αγαπημένο μας φρούτο έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής στο ψυγείο μας.

Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να παρατείνετε το χρόνο που παραμένουν φρέσκες και ζουμερές.

1. Βουτήξτε τις στο ξίδι
Γεμίστε ένα μπολ με ένα μίγμα από μηλόξιδο και κρύο νερό, σε αναλογία ένα προς δέκα. Αφήστε τις φράουλες περίπου μισή ώρα μέσα στο μπολ και έπειτα ξεπλύνετε, στραγγίστε και βάλτε τις στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρηθούν περίπου για δύο εβδομάδες.

2. Αφήστε τις να αναπνεύσουν
Προτιμήστε μία χαρτοσακούλα και τοποθετήστε στη βάση της ένα φύλο χαρτί κουζίνας πριν βάλετε μέσα τις φράουλες, ώστε να απορροφάται την υγρασία. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, επιλέξτε ένα γυάλινο δοχείο. Στην περίπτωση αυτή όμως, εκτός από το χαρτί, καλό είναι να φροντίσετε οι φράουλές σας να κρατούν και κάποιες… αποστάσεις ασφαλείας, καθώς η στενή επαφή τους θα επιταχύνει τις αλλοιώσεις.