Από τη γέννηση ενός παιδιού και μέχρι την ηλικία των 5 ετών εξελίσσονται τα πιο σημαντικά στάδια της ανάπτυξής του. Και εμείς σαν γονείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο και να του προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να μεγαλώσει και να γίνει γερό και δυνατό. Σημαντικό κομμάτι στο παζλ της εξέλιξης του μικρού μας είναι η σωστή διατροφή.

Και μπορεί οι διατροφικές ανάγκες αλλά και οι απαιτήσεις των παιδιών να αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία που βρίσκονται, αλλά τα 5 πιο σημαντικά σημεία που πρέπει να ενισχύσουμε είναι σταθερά. Ποια είναι αυτά;

• Το δυνατό ανοσοποιητικό
• Η σωματική ανάπτυξη
• Η ενέργεια
• Το δυνατό μυαλό
• Τα γερά κόκαλα

 

Σε εμπλουτισμένα γάλατα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες των παιδιών μας όπως πχ το ΝΟΥΝΟΥ Νoulac και το ΝΟΥΝΟΥ Kid, ανακαλύψαμε τους συμμάχους που ψάχνουμε για να υποστηρίξουμε τα 5 σημεία ανάπτυξης των μικρών μας:

  • Πλούσια  σε σίδηρο και πηγή βιταμίνης Α συμβάλλουν στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού δημιουργώντας στο παιδί ένα δυνατό ανοσοποιητικό που το προστατεύει από ασθένειες και ιώσεις που το περιτριγυρίζουν από την επαφή του με άλλα παιδιά ή ενήλικες.
  • Με σιδήρο αλλά και ιωδίο, τα οποία βοηθούν στην καλύτερη σωματική ανάπτυξή του.
  • Πλούσια σε βιταμίνες Β2 και Β12,  βοηθούν στον μεταβολισμό της ενέργειας.
  • Το σίδηρο του γάλακτος πέρα από όλα τα υπόλοιπα βοηθάει και στη πνευματική ανάπτυξη των μικρών μας, να έχουν δυνατό μυαλό.
  • Πλούσια σε ασβέστιο και πηγή φωσφόρου και πρωτεΐνης, τα οποία βοηθούν για να έχει το παιδί μας γερά κόκκαλα.

 

Ιδανικό είναι βέβαια το γάλα που πίνει το παιδί να ταιριάζει στην ηλικία του. Άλλωστε άλλες ανάγκες έχει ένα βρέφος, άλλες ένα παιδί που βρίσκεται στη νηπιακή του φάση. Γι’ αυτό και διαλέγουμε τα ανάλογα γάλατα.

– Παραδείγματος χάριν αν τα παιδιά είναι από 6 μηνών έως 2 ετών, το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Νoulac είναι η ιδανική επιλογή. Το βρίσκουμε σε συμπυκνωμένο (από 6 μηνών) και σε γάλα ψυγείου (από 12 μηνών). Τα παιδιά μικρότερης ηλικίας από τα 2 έτη, διαθέτουν ακόμη αδύναμο ανοσοποιητικό. Αυτή είναι και η περίοδος που σταδιακά το «χτίζουν». Το εμπλουτισμένο γάλα ΝΟΥΝΟΥ Noulac, βοηθά το μωρό μας να αναπτύξει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, καθώς είναι πηγή σιδήρου και βιταμίνης Α, με αποτέλεσμα να μην αρρωσταίνει συχνά.

– Από την άλλη πλευρά αν τα παιδιά είναι από 2 ετών και πάνω, με το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Kid, τους δίνουμε όλη την ενέργεια και τη δύναμη που χρειάζονται. Πλούσιο σε σίδηρο και ιώδιο βοηθά στη σωματική τους ανάπτυξη. Το ΝΟΥΝΟΥ Kid αποτελεί πηγή φωσφόρου και πρωτεΐνης, ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε ασβέστιο, στοιχεία που βοηθούν στην κανονική ανάπτυξη των οστών. Τα παιδιά δομούν γερά κόκαλα και έτσι αποφεύγουν στο μέλλον προβλήματα μυοσκελετικής φύσης.

Τι να προσέξετε

Προτιμούμε γάλατα με φυσική γεύση, δίχως πρόσθετα λιπαρά ή ζάχαρη, όπως τα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ Noulac και ΝΟΥΝΟΥ Kid. Θέλουμε άλλωστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καλύτερη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη, καθώς και στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού τους.