Το τι είχαν τραβήξει τα τουβλάκια LEGO που είχαμε με τον αδερφό μου δεν περιγράφεται.. Μαζί τους φτιάχναμε ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Από ζώα που ανήκαν στον κόσμο της φαντασίας μέχρι σχήματα που ξεπερνούσαν κάθε λογική.

Άλλωστε αυτός δεν είναι και ο ρόλος του παιχνιδιού; Να μας βοηθήσει να εξασκήσουμε τη φαντασία μας αλλά και να αποκτήσουμε αντίληψη του κόσμου γύρω μας. Μέσω του παιχνιδιού μαθαίνουμε πώς να είμαστε μέλη μιας ομάδας, πώς να διασκεδάζουμε και να εξελισσόμαστε.

Για όλα τα παραπάνω και για όλες τις απίθανες περιπέτειες που ζήσαμε μαζί τους, τα τουβλάκια LEGO βρίσκονται σε όλες τις παιδικές μας αναμνήσεις.

Και ακριβώς για αυτούς τους λόγους και τα δικά μας παιδιά φτιάχνουν τις δικές τους αναμνήσεις με τα τουβλάκια της σειράς LEGO® DUPLO®, φτιαγμένα ειδικά για να παίζουν και οι μικρότερες ηλικίες. Με μέγεθος διπλάσιο από τα κλασσικά τουβλάκια LEGO, τα τουβλάκια LEGO® DUPLO® είναι ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τα παιδιά σε νηπιακή ηλικία να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες. Άλλωστε και το όνομά τους  (DUPLO®) προέρχεται από τη λατινική λέξη duplex που σημαίνει διπλό.

Φέτος, η σειρά LEGO® DUPLO® γιορτάζει τα 50 χρόνια κυκλοφορίας της. Και ποιος ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο από το να διοργανώσουμε μαραθώνιους παιχνιδιού (μαζί με τα παιδιά μας, εννοείται).

 

 

Ορίστε 10 ιδέες:

1. Τρίλιζα
Ποιος θα κερδίσει αυτόν τον αγώνα; Φτιάχνουμε τη δική μας τρίλιζα και περνάμε άπειρες ώρες διασκέδασης μέχρι να βγει ο τελικός νικητής.

2. Βowling
Ποιος είπε ότι το bowling παίζεται μόνο με τις συνηθισμένες κορίνες; Τώρα φτιάχνουμε τις δικές μας κατασκευές, τις διακοσμούμε  με το γούστο μας και απολαμβάνουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι.

3. Λαβύρινθος
Αγαπάτε τους λαβύρινθους; Το ίδιο και εμείς. Γι’ αυτό και δοκιμάσαμε να φτιάξουμε τους δικούς μας, δίνοντας τους όποια μορφή μας ερχόταν στον νου και αφήναμε τους αντιπάλους να ψάχνουν την έξοδο…

4. Θέατρο Σκιών
Οι ιστορίες μας αποκτούν ζωή μέσα από το Θέατρο Σκιών που κατασκευάσαμε. Αρχικά φτιάξαμε τη δική μας σκηνή. Στο πίσω μέρος φτιάξαμε ειδική υποδοχή για να βάλουμε μια πηγή φωτός. Σειρά είχαν οι «ηθοποιοί», οι οποίοι πήραν τις θέσεις τους. Και η παράσταση ξεκινά.

5. Ποιος θα χτίσει πρώτος τον ψηλότερο πύργο;
Ένα παιχνίδι τύχης και διασκέδασης. Παίρνουμε θέση μάχης. Ρίχνουμε το ζάρι και προσθέτουμε όσα τουβλάκια γράφει ο αριθμός που θα βγει. Αυτός που θα χτίσει πρώτος πύργο με 10 τουβλάκια, είναι ο νικητής. Αυτό το παιχνίδι είναι ιδανικό και για παιδιά που μαθαίνουν να μετράνε και πρόσθεση.

 

 

6. Bingo
Μπορούσατε να φανταστείτε ένα παιχνίδι Bingo με τουβλάκια LEGO; Και όμως είναι πολύ απλό για να το φτιάξετε. Ετοιμάστε τις δικές σας κάρτες Bingo με τη σειρά LEGO® DUPLO®. Βάλτε τουβλάκια με χρώματα που υπάρχουν και στην κάρτα σας σε μια σακούλα. Τραβήξτε τυχαία τουβλάκια και μόλις βρείτε ένα χρώμα που υπάρχει και στην κάρτα σας αφαιρέστε το. Όποιος μείνει χωρίς τουβλάκια στην κάρτα του κερδίζει.

7. Βιβλιοστάτες
Φτιάχνουμε τους δικούς μας ξεχωριστούς βιβλιοστάτες, δίνοντάς τους όποια μορφή θέλουμε. Άλογα, δεινόσαυροι, καμηλοπαρδάλεις, ακόμα και πλάσματα που γεννήθηκαν μόνο στη φαντασία μας, θα δώσουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην βιβλιοθήκη μας.

8. Ζωγράφισε τη σκιά
Τοποθετούμε τη φιγούρα διαφορετικού ζώου κάθε φορά μπροστά στο φως, ώστε να σχηματίζει σκιά. Βάζουμε το παιδί να ζωγραφίσει τη σκιά και το παροτρύνουμε να μην ξεφύγει καθόλου από τις γραμμές.

9. Παιχνίδι μνήμης
Ο κάθε παίκτης παίρνει 6 τουβλάκια. Ο πρώτος παίκτης φτιάχνει το δικό του σχήμα, το δείχνει στους υπόλοιπους παίκτες και μετά το κρύβει. Οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει με τα δικά μας τουβλάκια να φτιάξουμε ακριβώς το ίδιο σχήμα. Όταν τελειώσουμε, το αρχικό σχέδιο αποκαλύπτεται. Ο παίκτης που έχει φτιάξει ακριβώς το ίδιο ή το πιο κοντινό στο πρώτο σχήμα κερδίζει.

10. Ταιριάξτε τα χρώματα 
Διαλέγουμε χρωματιστά χαρτιά και τα βάζουμε στη σειρά. Ζητάμε από το παιδί μας να ταιριάξει το χρώμα του χαρτιού με το αντίστοιχου χρώματος τουβλάκι.

Δείτε στο video και άλλες 40 ιδέες για παιχνίδια και διασκέδαση!

 

Ανακαλύψτε τη σειρά LEGO® DUPLO®.