Ίσως το πιο δύσκολο πράγμα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι να αντισταθείτε στη λαχτάρα σας για κάτι γλυκό. Άλλωστε, τα γλυκά είναι παντού γύρω σας και θέλει ιδιαίτερη αυτοπειθαρχία για να μην ενδώσετε στον πειρασμό.

Ωστόσο, με τους πέντε παρακάτω τρόπους μπορείτε να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό, κάνοντας υγιεινές επιλογές.

  1. Ανακατέψτε τα γλυκά με υγιεινές τροφές. Συνδυάζοντας τα γλυκά με πιο υγιεινά τρόφιμα θα καλύψετε την ανάγκη σας χωρίς να οδηγηθείτε σε υπερβολές. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσετε κομματάκια μαύρης σοκολάτας στο μπολ με τη βρώμη σας.
  2. Περιοριστείτε σε μικρότερη ποσότητα. Δεν είναι ανάγκη να φάτε τη μεγαλύτερη εκδοχή της αγαπημένης σας σοκολάτας. Προτιμήστε το μικρότερο μέγεθος, ώστε να πάρετε την απόλαυση και λιγότερες θερμίδες.
  3. Αγαπήστε τα φρούτα. Τα φρούτα, γεμάτα θρεπτικά συστατικά και φυσικά σάκχαρα, καλύπτουν την ανάγκη σας για κάτι γλυκό, κάνοντας παράλληλα καλό στον οργανισμό σας. Ειδικά τα καλοκαιρινά φρούτα είναι τόσο δροσιστικά και απολαυστικά που καθιστούν ευκολότερο το να μείνετε μακρυά από τα γλυκά.
  4. Βρείτε έξυπνες παραλλαγές. Αν είστε λάτρης της σοκολάτας, η σοκολατόπιτα δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Δοκιμάστε μερικές φράουλες βουτηγμένες στην πραλίνα σοκολάτας και θα δείτε ότι είναι εξίσου νόστιμες. Επίσης, αντί να φάτε παγωτό παρφέ, μπορείτε να απολαύσετε σορμπέ παγωτό, το οποίο έχει λιγότερες θερμίδες.
  5. Καθιερώστε την cheat day σας. Αν τίποτα από τα παραπάνω δε σας καλύπτει, μπορείτε να καθιερώσετε μία ημέρα μέσα στην εβδομάδα κατά την οποία θα απολαμβάνετε δίχως τύψεις και περιορισμούς το γλυκό που σας ευχαριστεί. Έτσι, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε υπομονή μέχρι την επόμενη cheat day σας.