Αν υπήρχε ένα τρομερά απλό πράγμα που μπορούσε να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε, να βελτιώσει το δέρμα σας και να σας δώσει ενέργεια, θα το κάνατε, σωστά; Πόσο μάλλον όταν αυτό δεν κοστίζει καθόλου.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πίνετε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε σας γεύμα και να απολαύσετε τα οφέλη του.

-Χάστε βάρος

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση νερού πριν από κάποιο γεύμα μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση λιγότερων θερμίδων κατά το συγκεκριμένο γεύμα και κατ’ επέκταση σε απώλεια βάρους.

Αυτό πιθανότατα συμβαίνει επειδή το νερό προάγει το αίσθημα κορεσμού με αποτέλεσμα να μη χρειάζεστε την ίδια ποσότητα φαγητού για να χορτάσετε.

Επιπλέον, μόνο καλό μπορεί να σας κάνει το να επιλέξετε νερό αντί για κάποιο άλλο ρόφημα, αλκοολούχο ή μη, το οποίο θα σας επιβαρύνει με κενές θερμίδες.

-Βελτιώστε το δέρμα σας 

Μπορεί το να πίνετε νερό πριν από κάθε γεύμα να μην είναι σαν να πίνετε νερό από το… πηγάδι της νεότητας, ωστόσο πράγματι βοηθάει στη βελτίωση του ξηρού δέρματος, το οποίο επιβαρύνεται επιπλέον από την αφυδάτωση.

Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό.

-Προσφέρετε ενέργεια στον οργανισμό σας

Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και η ελαφριά αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει μείωση στα επίπεδα ενέργειας.

Αυτό βγάζει νόημα, αφού το νερό είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία περίπου κάθε συστήματος στον οργανισμό σας.

Κάθε φορά που νιώθετε διψασμένη, είστε πιθανότατα και ελαφρώς αφυδατωμένη. Αποφύγετε αυτήν την κατάσταση καταναλώνοντας αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα είναι ο ιδανικός τρόπος να εξασφαλίσετε την ενυδάτωση που χρειάζεστε!