Την τελευταία φορά που το είδατε ήταν ένα απλό μενταγιόν, τώρα όμως έχει μεταμορφωθεί σε… γόρδιο δεσμό. Πριν πάρετε το ξίφος σας ή μάλλον πριν σπάσετε την αλυσίδα στην προσπάθειά σας να το επαναφέρετε στη φυσιολογική του μορφή, ακολουθήστε τη συμβουλή μας και τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο ταλκ και δύο καρφίτσες.
Το ταλκ είναι ιδανική λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς μειώνει την τριβή που αναπτύσσεται ανάμεσα στους κρίκους της αλυσίδας ενώ παράλληλα είναι εύκολο να το καθαρίσετε αφού πετύχετε το στόχο σας.
Πασπαλίστε μια μικρή ποσότητα πάνω στους κόμπους και τρίψτε τους ελαφρά με τα δάχτυλά σας ώστε το προϊόν να τους διαπεράσει και να τους χαλαρώσει. Έπειτα, ξεκινήστε να ανοίγετε έναν – έναν τους κόμπους, περνώντας μέσα τους τις δύο καρφίτσες και τραβώντας τις προς αντίθετες κατευθύνσεις. Τέλος, καθαρίστε το κόσμημα βουτώντας το για λίγο σε ένα ήπιο απορρυπαντικό που θα έχετε αραιώσει σε νερό και σκουπίστε το απαλά με μία πετσέτα για να απομακρύνετε την υγρασία.