Φαίνεται πως οι μόνοι που έχουν στα χέρια τους την συνταγή της ισχυρότερης κόλλας είναι οι εταιρείες που παράγουν δύο ειδών αυτοκόλλητα: εκείνα που πηγαίνουν στο κάτω μέρος των καινούριων ποτηριών και εκείνα που το παιδί σας αποφασίζει να κολλήσει στον τοίχο. Όταν προσπαθείτε να τα καθαρίσετε με το σύρμα, εκτός από τον κόπο που δαπανάτε υπάρχει περίπτωση να γρατσουνίσετε τις επιφάνειες, ενώ η κόλλα δεν απομακρύνεται τελείως και γίνεται πόλος έλξης για τη σκόνη.
Για άλλη μία φορά, τη λύση έρχεται να δώσει το ξίδι. Χρησιμοποιώντας ένα χαρτί κουζίνας ή ένα πινέλο, απλώστε απαλά πάνω στο αυτοκόλλητο όση ποσότητα χρειαστεί για να μουλιάσει ή να περάσει κάτω από τις άκρες του. Αφήστε το να απορροφηθεί καλά, για πέντε λεπτά περίπου, και μετά σκουπίστε όσο περισσέψει πριν προσπαθήσετε να ξεκολλήσετε ή να τρίψετε με ένα σφουγγάρι το αυτοκόλλητο.
Με λίγη τύχη, ήδη από την πρώτη προσπάθεια θα αφαιρεθεί ολόκληρο. Ωστόσο, αν δεν πετύχει μην απογοητευτείτε. Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειαστεί και εν ανάγκη ασκήστε λίγο περισσότερη δύναμη!