Είναι γνωστό ότι προκειμένου να χάσετε βάρος θα πρέπει να εξασφαλίσετε ένα θερμιδικό έλειμμα, δηλαδή να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε μέσω φαγητού. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι αν ενδώσετε σε μια μερίδα παστίτσιο ή σε ένα κομμάτι ραβανί με παγωτό καϊμάκι θα παχύνετε. Στην πραγματικότητα, χρειάζονται 3.500 θερμίδες για να πάρετε ένα κιλό σωματικού λίπους. Επομένως, μία ημέρα ατασθαλιών δεν οδηγεί σε σημαντική αύξηση του βάρους σας.

Αυτό που κάνετε την επόμενη μέρα και τις ημέρες που ακολουθούν είναι πραγματικά σημαντικό, οπότε φροντίστε να μην παραμείνετε εκτός του προγράμματος διατροφής σας.

Σε καμία περίπτωση, μην περιορίσετε σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων σας τις επόμενες ημέρες, σκεπτόμενη ότι έτσι θα επανορθώσετε, αφού η λιμοκτονία δεν είναι η λύση. Προτιμήστε να αυξήσετε τη δαπάνη των θερμίδων σας μέσω της γυμναστικής, κολυμπώντας για παράδειγμα περισσότερη ώρα και πιο έντονα από ό,τι συνήθως.

Έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί άνθρωποι τείνουν να σταματούν την προσπάθειά τους για αδυνάτισμα μόλις ενδώσουν στη λιγούρα τους και χαλάσουν τη δίαιτά τους, αφού έτσι απογοητεύονται από τον εαυτό τους. Μην κάνετε αυτό το λάθος. Το αδυνάτισμα είναι μια απαιτητική διαδικασία που εκτός από αυτοπειθαρχία και αυτοέλεγχο, απαιτεί επίσης επιμονή και στοχοπροσήλωση.

Με λίγα λόγια, απολαύστε το αγαπημένο σας παγωτό ή ένα σουβλάκι χωρίς ενοχές, αφού κάτι τέτοιο δεν είναι ικανό να καταστρέψει τη δίαιτά σας ή τη σιλουέτα σας, αρκεί να μην το καθιερώσετε!