Οι πρώτες εικόνες από το ευφάνταστο, καλυμμένο με φυτά, HC Andersen Hotel το οποίο σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο BIG για το πάρκο Tivoli Gardens στην Κοπεγχάγη κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Με το όνομα του διάσημου Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, το ξενοδοχείο θα αποτελείται από μια στοίβα μη ευθυγραμμισμένων ορόφων οι οποίοι θα είναι προέκταση του Tivoli Castle, του χώρου για εκδηλώσεις στο πάρκο, τον οποίο επίσης θα ανακαινίσει το δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο.

Το παιχνιδιάρικο, σαν παγόδα, σχήμα του ξενοδοχείου θέλει να συνδυάσει τη «γοητεία του παλιού κόσμου» που έχουν οι Tivoli Gardens με «αρχιτεκτονική που διαθέτει όραμα». Και το HC Andersen Hotel θα είναι τυλιγμένο με μπαλκόνια γεμάτα φυτά, «γνέφοντας με νόημα» στους κήπους.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TIVOLI (@tivolicph) on

«Με την ανακαίνιση του Tivoli Castle, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1893, και την προσθήκη ενός καινούργιου κτηρίου, προσπαθήσαμε να αιχμαλωτίσουμε και να τονίσουμε τον χαρακτήρα του υπάρχοντος κάστρου» υπογράμμισε ο Bjarke Ingels, ιδρυτής το 2005 του αρχιτεκτονικού γραφείου BIG, που διαθέτει στούντιο στην Κοπεγχάγη, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και τη Βαρκελώνη.

«Ένα υβρίδιο ανάμεσα στις παγόδες, τα περίπτερα και τους πύργους του κήπου, η πρότασή μας οικοδομεί μια γέφυρα μεταξύ της ιστορίας και του παρόντος της πόλης» πρόσθεσε.

 

Το Tivoli, στην κεντρική Κοπεγχάγη, είναι ένα πάρκο διασκεδάσεων το οποίο ίδρυσε το 1843 ο Georg Carstensen, στο πρότυπο των ευρωπαϊκών κήπων και πάρκων του 19ου αιώνα.

«Μόνο μέσα από πρότζεκτ σαν αυτό θα μπορέσει το Tivoli να έχει απήχηση στους επισκέπτες του μέλλοντος» εξήγησε ο Lars Liebst, ο διευθύνων σύμβουλος του Tivoli.

View this post on Instagram

#tivoliminder: Tivoli-Garden er verdens ældste ungdomsgarde, og fylder i år 175 år! ??✨ Efter Tivolis første succesrige sæson i 1843 besluttede Tivolis grundlægger Georg Carstensen at give sig selv en Tivoli-garde i fødselsdagsgave til anden sæson. Og sådan blev det. Fra 1844 og til 2015 har der udelukkende været drenge i Tivoli-Garden, men fra 2015 blev piger optaget på lige fod med drenge. Billederne er fra ca. 1870. Hvad forbinder du mest med Tivoli-Garden? • ?? #tivolimemories: The Tivoli Youth Guard is the world's oldest youth guard, and is famed for its parades in Tivoli with members wearing the iconic red jackets and bearskin hats. After the first successful season in 1843 Tivoli´s founder Georg Carstensen decided to give himself a Tivoli Youth Guard as a birthday present for the second season. And so it came to pass. From 1844 to 2014 the Tivoli Youth Guard has been for boys only but from 2015 girls were admitted on equal footing with the boys.

A post shared by TIVOLI (@tivolicph) on

«Έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι δεν επαρκεί να βασίζεσαι στη ιστορική γοητεία του Tivoli. Η αλλαγή είναι στο DNA του Tivoli, είναι η κληρονομιά μας, και το Tivoli ανέκαθεν προσλάμβανε τους καλύτερους αρχιτέκτονες για να εξασφαλίσει το ότι οι καινούργιες προσθήκες θα αντέξουν στη δοκιμασία του χρόνου. Γιατί χτίζουμε για το μέλλον» τόνισε.