Ο μόνος τρόπος να ξεμπερδέψουμε μία και καλή με την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι το λέιζερ. Επειδή όμως οι περισσότερες γυναίκες εμπιστεύονται τη μέθοδο του ξυρίσματος για να εξασφαλίσουν απαλά πόδια, η κλασική απορία του καλοκαιριού είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να κρατήσει το ξύρισμα λίγες ακόμη ημέρες.

Ακολουθήστε, λοιπόν, τα πέντε παρακάτω tips για αποτέλεσμα με διάρκεια.

1. Αφήστε το ξύρισμα τελευταίο

Το να ξυρίζεστε μόλις μπείτε στη ντουζιέρα είναι μια λάθος στρατηγική που πρέπει να αλλάξετε. Αφήστε, λοιπόν, το ξύρισμα τελευταίο, έτσι ώστε οι τρίχες να έχουν μαλακώσει από την υγρασία και τη θερμότητα και οι πόροι σας να έχουν ανοίξει από τους ατμούς. Με αυτόν τον τρόπο, θα πετύχετε ένα βαθύ ξύρισμα.

2. Απολέπιση

Μπορεί να νομίζετε ότι το ξύρισμα σας προσφέρει την απολέπιση που χρειάζεστε, όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα οι τρίχες να αφαιρούνται ευκολότερα στη συνέχεια και να αποφεύγεται το τσούξιμο. Αν δεν έχετε αγοράσει κάποιο απολεπιστικό σώματος, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αναμειγνύοντας μισή κούπα λάδι καρύδας με μια κούπα καστανή ζάχαρη.

3. Χρησιμοποιήστε αφρό ξυρίσματος

Αφήστε το αφρόλουτρο και πιάστε τον αφρό ξυρίσματος, ο οποίος βοηθά το ξυραφάκι να αποδώσει καλύτερα, προστατεύοντας παράλληλα την επιδερμίδα. Μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας και με τον αφρό που χρησιμοποιεί ο σύντροφός σας για να ξυριστεί ή ακόμα και με το conditioner για τα μαλλιά σας.

4. Κόντρα ξύρισμα

Ξυριστείτε από κάτω προς τα πάνω, με κατεύθυνση αντίθετη από αυτή της τρίχας για να εξασφαλίσετε ένα βαθύ ξύρισμα που θα κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

5. Χρησιμοποιήστε ξυραφάκι με τουλάχιστον τρεις λεπίδες

Προμηθευτείτε ένα ποιοτικό ξυραφάκι με τουλάχιστον τρεις λεπίδες για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Συνδυάζοντας το ξυραφάκι αυτό με αφρό, θα μειώσετε τον κίνδυνο ατυχημάτων και ερεθισμών.

*Μην ξεχνάτε μετά το ξύρισμα να απλώνετε μια γενναία ποσότητα ενυδατικής κρέμας στο δέρμα σας, ώστε να αποκαταστήσετε τον επιδερμικό φραγμό και να αποκτήσετε πραγματικά απαλά πόδια.