Ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη σωματική δραστηριότητα και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, οι ανάγκες του οργανισμού σε νερό διαφοροποιούνται. Ωστόσο, η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών, είναι 2 λίτρα για τις γυναίκες και 2,5 λίτρα για τους άνδρες.

Εσείς, λοιπόν, πίνετε όσο νερό χρειάζεστε για να εξασφαλίσετε την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού σας τις ζεστές, καλοκαιρινές ημέρες; Αν όχι, δοκιμάστε τα πέντε παρακάτω tips.

1. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή

 

Υπάρχουν διαθέσιμες πολλές έξυπνες εφαρμογές που όχι μόνο μετράνε πόσο νερό έχετε πιει, αλλά σας θυμίζουν κιόλας να ξαναπιείτε. Ακόμη, λοιπόν, και να ξεχαστείτε, το ξυπνητήρι της εφαρμογής θα σας θυμίσει την ενυδάτωσή σας.

2. Δώστε γεύση στο νερό σας

 

Μπορείτε να κάνετε το νερό σας λίγο πιο εντυπωσιακό και ενδιαφέρον, προσθέτοντας σε αυτό τα αγαπημένα σας φρέσκα φρούτα, λαχανικά και βότανα. Όσο περισσότερη ώρα τα αφήσετε βυθισμένα στο νερό, τόσο εντονότερη γεύση θα του χαρίσουν. Οι συνδυασμοί που μπορείτε να δημιουργήσετε είναι αμέτρητοι, απλά βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!

3. Έχετε πάντα μαζί σας νερό

 

Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι διψάτε σχεδόν συνέχεια. Όταν όμως έχετε φτάσει στο σημείο να νιώθετε δίψα, σημαίνει ότι ο οργανισμός σας έχει ήδη αφυδατωθεί ελαφρώς, περίπου 2%. Φροντίστε, λοιπόν, να έχετε πάντα κοντά σας ένα ποτήρι νερό και μην περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε από αυτό.

4. Προμηθευτείτε ένα παγούρι για νερό

 

Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε το περιβάλλον, περιορίζοντας τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών, και παράλληλα θα μπορείτε να το γεμίζετε συνέχεια και να έχετε πάντα μαζί σας νερό. Καμία δικαιολογία, λοιπόν!

5. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε νερό

 

Ένας… πονηρός τρόπος να εξασφαλίσετε την επαρκή ενυδάτωση του οργανισμού σας, είναι μέσω της διατροφής. Επιλέξτε, λοιπόν, τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και εντάξτε τα στην καθημερινή διατροφή σας. Το αγγούρι (96% νερό), το καρπούζι (92% νερό), το μαρούλι (95% νερό) και το γκρέιπφρουτ (90% νερό) είναι τροφές που μπορούν να αυξήσουν την ενυδάτωση του οργανισμού σας.