Η Μορτίνα, το πιο αστείο κορίτσι ζόμπι, επιστρέφει με νέες, ξεκαρδιστικές αλλά και γεμάτες αγωνία περιπέτειες. Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο της ομώνυμης σειράς βιβλίων της Barbara Cantini, που έγινε παγκόσμια επιτυχία και μεταφράστηκε σε είκοσι τρεις γλώσσες.

Η Μορτίνα και ο καλύτερός της φίλος, ένα αλμπίνο λαγωνικό με το όνομα Μύθος, ζουν μαζί με τη θεία Εκλιπούσα και περνούν υπέροχα παίζοντας με τα φαντάσματα της Ξεπεσμένης Έπαυλης. Μια μέρα όμως συμβαίνει κάτι απροσδόκητο: κάποια παιδιά του χωριού, φίλοι της Μορτίνα, φτάνουν στην έπαυλη έχοντας λάβει μια μυστηριώδη πρόσκληση για ένα επίσημο δείπνο το ίδιο βράδυ στην έπαυλη, ενώ η θεία Εκλιπούσα έχει χαθεί από προσώπου γης. Έχει κάποια σχέση με την εξαφάνιση ο ξινός ξάδελφος Διλβέρτος που ήρθε για επίσκεψη στην έπαυλη εκείνο το πρωί; Και ποιος ο ρόλος της «Αφρόντιστης Περικοκλάδας» που έχει πνίξει το αγαπημένο αίθριο της θείας Εκλιπούσας; Η Μορτίνα πρέπει να λύσει άμεσα το μυστήριο…

Η Barbara Cantini είναι μια ταλαντούχα Ιταλίδα σκιτσογράφος, που το 2011 κέρδισε το βραβείο του «εικονογράφου της χρονιάς». Εκτός από την τηλεόραση, συνεργάζεται επίσης με Αμερικανούς, Άγγλους και Ιταλούς εκδότες. Γράφει και εικονογραφεί η ίδια τα βιβλία της σειράς «Μορτίνα», τα οποία είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλή σε πολλές χώρες του κόσμου.