Οι περισσότεροι από εμάς όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα σκουριασμένο εργαλείο ή άλλο μεταλλικό αντικείμενο σπεύδουμε να το ξεφορτωθούμε και να το αντικαταστήσουμε με ένα καινούριο. Ωστόσο, εκτός από τη συναισθηματική αξία που μας κάνει κάποιες φορές να κοντοστεκόμαστε, πολλά μεταλλικά εργαλεία που δεν χρησιμοποιούμε συχνά – και η σκουριά αποτελεί απόδειξη αυτής της αλήθειας – συμβαίνει να είναι και αρκετά ακριβά. Οι παρακάτω τρεις τεχνικές θα σας βοηθήσουν να τα σώσετε χρησιμοποιώντας υλικά που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σας.

Λευκό ξίδι

Όταν το ξίδι έρχεται σε επαφή με τη σκουριά προκαλείται χημική αντίδραση η οποία τη διαλύει και την απομακρύνει από το μέταλλο. Βουτήξτε το σκουριασμένο αντικείμενο σε ξίδι για λίγες ώρες και έπειτα απλώς τρίψτε το απαλά.

Αλάτι και μοσχολέμονο

Πασπαλίστε τη σκουριασμένη περιοχή με αλάτι μέχρι να καλυφθεί πλήρως και έπειτα στύψτε επάνω της ένα μοσχολέμονο. Χρησιμοποιήστε όσο περισσότερο χυμό μπορείτε και αφήστε το μείγμα επάνω στο μεταλλικό αντικείμενο τουλάχιστον για 2-3 ώρες πριν το τρίψετε.

Πάστα μαγειρικής σόδας

Ανακατέψτε μαγειρική σόδα με λίγο νερό μέχρι να δημιουργήσετε ένα παχύ μείγμα σαν πάστα. Απλώστε τη πάνω στο μέταλλο, αφήστε τη να δράσει για λίγη ώρα και τρίψτε τη με μια οδοντόβουρτσα.