Πολλές νέες μαμάδες ανησυχούν για το αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σωστά στον καινούριο τους ρόλο, για το αν θα καταφέρουν να είναι η «τέλεια μαμά» για το παιδί τους και για το πώς μπορεί να τις κρίνει ο περίγυρός τους. Η αλήθεια είναι ότι στην εποχή μας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα social media μπορούν να γεμίσουν το μυαλό μιας νέας μαμάς με ανησυχίες και ανασφάλειες.

Για παράδειγμα, ανοίγετε το tablet και μπαίνετε στο προφίλ σας. Πριν καλά-καλά προλάβει να φορτώσει η σελίδα, το newsfeed είναι ήδη γεμάτο από ανέμελες, χαμογελαστές, αψεγάδιαστες μαμάδες που λιάζονται στις ξαπλώστρες, ενώ τα παιδιά τους παίζουν ξέγνοιαστα στην παραλία. Πόσο ψύχραιμη και αντικειμενική μπορείτε να είστε ενώ εσείς ακόμα προσπαθείτε να προσαρμοστείτε στον νέο σας ρόλο; Πάρτε μια βαθιά ανάσα και σκεφτείτε ότι το να έχετε ανασφάλειες σ’ αυτή τη φάση είναι πέρα για πέρα λογικό! Ποια γυναίκα, εξάλλου, γεννήθηκε έτοιμη να γίνει μητέρα;

 

 

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε τρόπο σκέψης και να πείτε ένα μεγάλο «μπράβο» στον εαυτό σας για όλα όσα έχετε δώσει μέχρι τώρα: Αξίζουν τον κόπο και το ξέρετε καλά! Καμιά φορά μπορεί να εστιάζετε στις δυσκολίες, να σας καταβάλλει η κούραση ή να σας «τρώει» η τελειομανία σας για να κερδίσετε τον τίτλο της σούπερ-μαμάς. Και σίγουρα, θα υπάρξουν άσχημες στιγμές και λάθη, όλα είναι κομμάτι της διαδρομής. Μην μένετε σ’ αυτά. Τα πάτε ήδη εξαιρετικά! Όσο αισθάνεστε ότι κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε, όσο δείχνετε στο παιδί σας την αγάπη που του αξίζει, και όσο ψάχνετε τρόπους για να βελτιωθείτε, είστε στον σωστό δρόμο! Οκ, δε γίνεται να είστε η «βιονική» σούπερ-μαμά… Είστε όμως μια πραγματική ηρωίδα που θέλει και μπορεί να τα καταφέρει!

Και επειδή οι ηρωίδες αυτού του κόσμου αξίζουν κάθε υποστήριξη, σας έχουμε μια πρόταση.

Η SEPTONA δημιούργησε, ένα χώρο φροντίδας ειδικά για εσάς, το «Φροντίζουμε Ήρωες». Εδώ, μπορείτε να συζητήσετε Live με ειδικούς για τα θέματα βρεφικής φροντίδας του μήνα, να βρείτε χρήσιμες συμβουλές και ενδιαφέροντα άρθρα για όλες εμάς τις μαμάδες-ήρωες.