Το Σάββατο έφτασε. Το ξυπνητήρι δεν χτυπάει, σήμερα δεν δουλεύουμε, η ημέρα θα αφιερωθεί στην οικογένεια και στον ελεύθερο χρόνο! Σηκωνόμαστε από το κρεββάτι, ανοίγουμε την πόρτα και με το 2ο βήμα που κάνουμε συνειδητοποιούμε την αλήθεια… Πρέπει να καθαρίσουμε το σπίτι. Η σκόνη της εβδομάδας κοντεύει να σκεπάσει τα πάντα, ενώ οι τρίχες της γάτας μας πετάνε στον αέρα. Αντίο βόλτα.

Θα το έχετε νιώσει κι εσείς. Η ημέρα κυλάει σαν νερό ανάμεσα σε δουλειά, υποχρεώσεις και την προσπάθεια να χαρούμε τα παιδιά αλλά και να απολαύσουμε λίγες στιγμές ηρεμίας σαν ζευγάρι. Το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα του σπιτιού είναι πάντα μια εκκρεμότητα που αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα. Με αποτέλεσμα κάθε Σαββατοκύριακο να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, τα ανοιχτά παράθυρα και η σκόνη που έρχεται απ΄έξω κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Όμως και εμείς οι γονείς χρειαζόμαστε στιγμές χαλάρωσης, άλλωστε είμαστε άνθρωποι και όχι ρομπότ.

Γι’ αυτό λοιπόν ανακοίνωσα στην οικογένεια ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση. Μια βόλτα στον Κωτσόβολο αρκούσε, αφού ανακάλυψα τις σκούπες Roomba της iRobot και πιο συγκεκριμένα τη Roomba i7+. Μήπως τελικά ένα ρομπότ θα μας έλυνε τα χέρια;

 

 

Την προσοχή μου τράβηξε το γεγονός ότι αδειάζει μόνη της και εμείς χρειάζεται μόνο να αλλάζουμε τη σακούλα στη βάση της σκούπας μία φορά τον μήνα. Έκπληκτη, ρώτησα τον πωλητή αν αυτό ισχύει. Αφού μου το επιβεβαίωσε, μου έδωσε παραπάνω πληροφορίες για την iRobot Roomba i7+:

  • Διαθέτει σύστημα πλοήγησης iAdapt 3.0 που σημαίνει ότι κάνει χαρτογράφηση του χώρου, αφού διαθέτει κάμερα μέσω της οποίας αναγνωρίζει εμπόδια, επιμέρους είδη επίπλων και αντίστοιχα διαλέγει την καλύτερη μέθοδο καθαρισμού.
  • Μέσω του app iRobot Home θα μπορούμε να το βάζουμε να καθαρίζει απ’ όπου και αν είμαστε, ακόμα και από τις διακοπές μας. Απλά πατώντας ένα κουμπί. Γιατί άλλωστε η απόσταση να μας εμποδίσει από το να διατηρήσουμε το σπίτι μας καθαρό;
  • Όταν η χαρτογράφηση του σπιτιού ολοκληρωθεί και αποθηκευτεί στην εφαρμογή, θα μπορούμε να οριοθετήσουμε τα σύνορα του κάθε δωματίου και ανάλογα με τις ανάγκες του θα έχουμε και το ανάλογο πρόγραμμα καθαρισμού. Όπως φαντάζεστε το παιδικό δωμάτιο θα μπει στο εντατικό πρόγραμμα.
  • Η iRobot Roomba i7+ καθαρίζει όλες τις επιφάνειες 2 φορές. Με 2 παιδιά και 1 γάτα δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι λιγότερο.

 

 

Πώς καθαρίζει το σπίτι;

Αυτή είναι η ερώτηση-κλειδί για να πάρω την τελική μου απόφαση. Όπως μου εξήγησαν στο κατάστημα, η iRobot Roomba i7+ χρησιμοποιεί το σύστημα καθαρισμού 3 σταδίων AeroForce:

α) Διαθέτει πλευρική βούρτσα για να καθαρίζει κατά μήκος των τοίχων, των επίπλων και γενικά περιοχών με δύσκολη πρόσβαση.
β) Ταυτόχρονα, διαθέτει 2 αντίθετα περιστρεφόμενες βούρτσες AeroForce για να καθαρίζει όλα τα είδη.
γ) Συγκεντρώνει τη λεπτή σκόνη με έναν πανίσχυρο κινητήρα αναρρόφησης και το φίλτρο υψηλής αποδοτικότητας AeroForce θα φροντίσει για το φιλτράρισμα του αέρα.

Πέρα από την iRobot Roomba i7+ όμως ανακάλυψα και τις άλλες σκούπες ρομποτ Roomba και τους καθαριστές δαπέδων Braava της iRobot, ώστε εκτός από το σκούπισμα να γίνεται και το σφουγγάρισμα του σπιτιού αυτόματα και καθημερινά. Αφού το καθάρισμα του σπιτιού θα το αναλάβουν τα ρομπότ, εμείς θα απολαμβάνουμε καθαρό σπίτι κάθε μέρα, πράγμα που δεν θα μπορούσε να γίνει με μια συμβατική σκούπα.

Ήρθε η ώρα να ξεχάσουμε τι σημαίνει σκούπα και σφουγγαρίστρα και να πούμε αντίο σε σκόνη και βρωμιές, χωρίς καν να το πάρουμε χαμπάρι. Ακόμα ένα επιχείρημα υπέρ της συγκεκριμένης αγοράς είναι ο ενθουσιασμός των μικρών μας μόλις δουν τα ρομπότ να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού. Μήπως είναι αυτή η τελευταία μας ευκαιρία να τα πείσουμε να συμμετέχουν και αυτά στην καθαριότητα του σπιτιού; Άλλωστε με μια σκούπα ρομπότ όλα θα γίνονται παιχνιδάκι.

Για εμάς τους εργαζόμενους γονείς ο χρόνος δεν αρκεί ποτέ. Από το πρωί που ξυπνάμε έως το βράδυ που πέφτουμε στο κρεββάτι, τρέχουμε να προλάβουμε υποχρεώσεις και να κλείσουμε εκκρεμότητες. Με αποτέλεσμα το σπίτι μας να είναι αυτό που συνήθως πληρώνει τη νύφη. Όμως με τις σκούπες Roomba και τους καθαριστές Braava της iRobot, βρήκαμε τη λύση για καθαρό περιβάλλον μέσα στο σπίτι μας, καθημερινά, χωρίς κόπο και χρόνο.

Μπορείτε να ανακαλύψετε τις σκούπες ρομπότ Roomba και τους καθαριστές δαπέδων Braava της iRobot στα καταστήματα Κωτσόβολος και στο www.kotsovolos.gr.