Τη δεκαετία του ’80 ήταν ένα από τα περιζήτητα σούπερ μόντελς. Μπορεί να μην πέτυχε ποτέ την αναγνωρισιμότητα της Ναόμι Κάμπελ ή της Σίντι Κρόφορντ , όμως η Ελ Μακφέρσον ήταν εκείνη που κέρδισε τον τίτλο “The Body”, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε όλα τα υπέροχα κορμιά των τότε μοντέλων.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) on

 

Σήμερα, η Ελ Μακφέρσον είναι 55 ετών και διατηρεί αψεγάδιαστες τις αναλογίες που την έκαναν διάσημη. Πώς το καταφέρνει;

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elle Macpherson (@ellemacphersonofficial) on

Όπως έχει αποκαλύψει, μόλις πέρασε τα 50 άρχισε να συσσωρεύει λίπος στη μέση και τους γοφούς της, κάτι πρωτόγνωρο για την ίδια, ενώ παράλληλα είχε μειωμένη ενέργεια και κακή ποιότητα ύπνου.

Τότε κατάλαβε ότι πρέπει να αλλάξει τη διατροφή της και ξεκίνησε να ακολουθεί μια αλκαλική δίαιτα.

«Το δέρμα μου καθάρισε από σημάδια, που νόμιζα ότι οφείλονταν στον ήλιο, αλλά τελικά οφείλονταν στη ζάχαρη. Έχασα βάρος, πιθανότατα επειδή πλέον δεν είχα επιθυμία για γλυκά. Το πεπτικό μου σύστημα λειτουργούσε καλύτερα και η διάθεσή μου βελτιώθηκε», έχει δηλώσει σχετικά.

Ενώ η διατροφή της είναι προσανατολισμένη στην κατανάλωση τροφίμων ολικής άλεσης, ξηρών καρπών, σπόρων και λαχανικών, η Μακφέρσον τρώει μερικές φορές αυγά και τυριά, στα οποία έχει αδυναμία.

Η «αλκαλική» δίαιτα βασίζεται στην πεποίθηση ότι ορισμένα τρόφιμα μπορεί να επηρεάσουν την οξύτητα και το pH των σωματικών υγρών και απαιτεί τον αποκλεισμό του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Πρόκειται για μια ακόμη δίαιτα χωρίς επιστημονική κατοχύρωση και καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί με τέτοιου τύπου διατροφές που συχνά ακολουθούν οι διάσημες.