Ένα παιδί που παίζει χαρούμενο, μόνο του ή με παρέα είναι μια εικόνα που όλοι έχουμε δει και έχουμε χαμογελάσει. Άλλωστε το παιχνίδι είναι μία από τις αγαπημένες ασχολίες των μικρών μας, ενώ παράλληλα μπορεί να τους προσφέρει πολλά περισσότερα από μερικές στιγμές διασκέδασης. Απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξή τους σε κάθε ηλικιακή φάση, το παιχνίδι είναι μια σημαντική διαδικασία μέσα από την οποία εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους και αναπτύσσουν τις πολύπλευρες δεξιότητές τους.

Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίζετε στα παιδιά σας ελεύθερο χρόνο για να παίξουν, αλλά και να διοχετεύουν την ενέργειά τους στα κατάλληλα παιχνίδια.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των παιδιών, η Hasbro έχει δημιουργήσει τη σειρά Play Doh, η οποία εδώ και 63 χρόνια αποτελεί πολύτιμο σημείο σύνδεσης παιδιών και γονέων σε όλον τον κόσμο, προσφέροντας ασφαλή, μη τοξικά παιχνίδια με βάση το αλεύρι, το νερό και το αλάτι. Παιδιά σε όλο τον κόσμο, έχουν φτιάξει τους δικούς τους κόσμους, γεμάτους φωτεινά χρώματα, μαλακές υφές και το χαρακτηριστικό άρωμα του Play Doh. Fun fact: Η μυρωδιά του Play Doh έχει κατοχυρωθεί ως επίσημο trademark στο brand.

 

Ποιος δεν αγαπάει το ποπ κορν;

Το ποπ κορν είναι ένα από τα αγαπημένα σνακ των παιδιών. Φανταστείτε τη χαρά του μικρού σας όταν ανακαλύψει τη Μηχανή για Popcorn με 6 μη τοξικά βαζάκια Play-Doh, για να φτιάχνετε το δικό σας popcorn. Οργανώστε τη δική σας βραδιά κινηματογράφου, κάντε popcorn party ή απλά περάστε μαζί την Κυριακή σας γεμίζοντας τους 3 κουβάδες (μικρό, μεσαίο ή μεγάλο). Μην ξεχάσετε να ολοκληρώσετε το σνακ σας ρίχνοντας σιρόπι ή βούτυρο με το αντίστοιχο εργαλείο.

Τα οφέλη του Play Doh στα παιδιά

Όση ώρα φτιάχνετε popcorn,, τα παιδιά δεν διασκεδάζουν απλώς. Αναπτύσσουν και χρήσιμες δεξιότητες, όπως οι παρακάτω:

*Μαθαίνουν να επικοινωνούν

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με εσάς, τα παιδιά εξασκούν τις γλωσσικές και κοινωνικές τους δεξιότητες, εκφράζοντας τα συναισθήματά τους. Μιλήστε τους όσο παίζετε και ζητήστε τους να περιγράψουν τις δημιουργίες τους, ώστε να ενισχύσετε τη μεταξύ σας επικοινωνία και να ενισχύσετε την εκφραστικότητά τους.

*Βελτιώνουν την κίνησή τους

Με τις κινήσεις που εκτελούν προκειμένου να παίξουν, τα παιδιά ενισχύουν τις κινητικές τους δεξιότητες και μαθαίνουν με πρακτικό τρόπο να συντονίζουν τα χέρια με τα μάτια τους.

*Γνωρίζουν τον κόσμο

Ενώ παίζετε μπορείτε να προετοιμάσετε τα μικρά σας για θέματα που θα τα βοηθήσουν και στο σχολείο, όπως γλώσσα, μαθηματικά, επιστήμες και τέχνες. Πχ, πόσα popcorn μπορείτε να φτιάξετε σε 1 ώρα; Ή πώς θα ήταν αν είχαν το δικό τους αντίστοιχο μαγαζί;

*Αναπτύσσουν τις αισθήσεις τους

Τα παιδιά απολαμβάνουν μία πολυαισθητηριακή εμπειρία, στην οποία μετέχουν με την αφή, την όραση αλλά και την όσφρησή τους. Τα έντονα φωτεινά χρώματα, οι απαλές υφές και η χαρακτηριστική μυρωδιά του, έχουν καθιερώσει το Play-doh ως ένα από τα πιο αγαπητά πολυαισθητηριακά παιχνίδια.

*Εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος όταν τα παιδιά παίζουν με το Play-doh. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τη φαντασία και τα ταλέντα τους με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

Θέλετε να περάσετε και εσείς απολαυστικές ώρες με τα παιδιά σας; Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό που τρέχουμε και κερδίστε 1 από τις 5 συσκευασίες Play-Doh Popcorn Party. Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής και πού ξέρετε; Ίσως είστε εσείς ο μεγάλος τυχερός!

*Μπορείτε να δείτε τους Όρους και τις Προϋποθέσεις του διαγωνισμού εδώ.