ΟΙ 100% ελληνικές βρεφικές πάνες Babylino Sensitive διακρίθηκαν με το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε μια ειδική τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, η Επίτροπος αρμόδια για τη Δικαιοσύνη, τους Καταναλωτές και την Ισότητα των Φύλων, κυρία Věra Jourová, βράβευσε τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια μέσα από τον σχεδιασμό των προϊόντων τους και τις αυστηρές διαδικασίες παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου, επενδύοντας στην Ποιότητα και Ασφάλεια πέραν του τι ορίζει η νομοθεσία, με στόχο τη μέγιστη προστασία του βρέφους και του παιδιού.

Η κορυφαία αυτή διάκριση αντανακλά την ύψιστη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της ελληνικής εταιρείας ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής να παράγει ένα απόλυτα ασφαλές βρεφικό προϊόν: τα Babylino Sensitive. Ένα προϊόν που κατάφερε να διακριθεί για το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει προς το βρεφικό δέρμα, έπειτα από αυστηρή αξιολόγηση από ειδική κριτική επιτροπή της ΕΕ.

«Πάντα στην ΜΕΓΑ είχαμε ως στόχους την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων μας. To βραβείο αυτό έρχεται να επιβραβεύσει τις προσπάθειές μας, αλλά και την αφοσίωση μας σε αυτούς. Επίσης αυτό το βραβείο σηματοδοτεί και μία διαχρονική δέσμευση για την εταιρεία μας να συνεχίσει να διασφαλίζει την ασφάλεια και να προσφέρει στο μέγιστο βαθμό την καινοτομία και την ποιότητα στα προϊόντα της», δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Βιτουλαδίτου, Sales & Marketing Director της ΜΕΓΑ κατά την αποδοχή του βραβείου.

Το βραβείο παρέδωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης για θέματα βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος δήλωσε απ’ την πλευρά του: «Η ΜΕΓΑ αποτελεί ένα παράδειγμα επιχειρηματικής αριστείας στη χώρα μας. Καινοτομία, Ποιότητα και Ανάπτυξη. Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της Ελλάδας που θέλουμε και επιδιώκουμε».

Η κ. Βιέρα Γιούροβα, Ευρωπαία επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να συγχαρώ τις νικήτριες εταιρείες για τις καινοτομίες και τις επενδύσεις που πραγματοποιούν για να κάνουν τα προϊόντα τους ασφαλέστερα, και για το ότι ανεβάζουν τον πήχη για την προστασία των καταναλωτών ανά την Ευρώπη. Το βραβείο αυτό αναγνωρίζει τις προσπάθειές τους. Καλώ όλες τις επιχειρήσεις να αναγάγουν την προστασία των καταναλωτών σε κορυφαία προτεραιότητα, για την ασφάλεια των παιδιών μας, των οικογενειών μας και των φίλων μας. Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από την επένδυση στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών.»

 

 

Babylino Sensitive: Πιστοποίηση Oeko-Tex για απουσία πάνω από 200 βλαβερών ουσιών

 Η ΜΕΓΑ αποφάσισε από την πρώτη ημέρα σχεδιασμού των Babylino να εξασφαλίσει ότι το προϊόν θα προσέφερε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Η απόφαση αυτή υπερβαίνει τις νομικές απαιτήσεις που ορίζει το δίκαιο της ΕΕ. Χάρη στην ευαισθησία της προς τον καταναλωτή, η εταιρεία διερεύνησε πλήθος πρώτων υλών και επέλεξε με αυστηρά κριτήρια υλικά που προσφέρουν όχι μόνο άριστη απορροφητικότητα, αλλά και εξαιρετικές ιδιότητες φιλικότητας. Οι βρεφικές πάνες Babylino ονομάστηκαν «sensitive», δίνοντας μια σοβαρή υπόσχεση σεβασμού προς το ευάλωτο δέρμα του μωρού. Η υπόσχεση αυτή στηρίχθηκε σε αυστηρή επιλογή πρώτων υλών που αποδεδειγμένα σέβονται το βρεφικό δέρμα, αλλά ταυτόχρονα προχώρησε σε αυστηρά τεστ σε διεθνείς οργανισμούς και δερματολογικά εργαστήρια, που πιστοποίησαν την εξαιρετικά ασφαλή προστασία που προσφέρουν στο βρεφικό δέρμα. Έτσι, οι Babylino Sensitive είναι οι πρώτες βρεφικές πάνες στην Ευρώπη που απέκτησαν την πιστοποίηση Oeko-Tex Standard 100.

Συνεχείς επενδύσεις σε άριστα συστήματα ποιοτικού ελέγχου

 Παράλληλα, με στόχο να εξασφαλίσει την άριστη ποιότητα των προϊόντων της, η ΜΕΓΑ επενδύει αδιάλειπτα σε προηγμένα συστήματα ποιοτικού ελέγχου και εφαρμόζει αυστηρές διαδικασίες σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Μεταξύ άλλων, στις γραμμές παραγωγής, έχει επενδύσει σε εξελιγμένες αυτόματες κάμερες (inspection cameras), που ελέγχουν ενδελεχώς κάθε τεμάχιο παραγωγής σε σχέση με το πρότυπο και τις αυστηρές προδιαγραφές του τμήματος ποιοτικού ελέγχου. Εφαρμόζει ένα εξαιρετικά αυστηρό εσωτερικό σύστημα ποιοτικής διασφάλισης, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με εγκεκριμένα διεθνή εργαστήρια και οργανισμούς για περαιτέρω εργαστηριακούς ελέγχους στα προϊόντα της.

 Ο νέος θεσμός EU Product Safety Awards

Με το θεσμό των «EU Product Safety Awards» και την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να εμπνεύσει και άλλες επιχειρήσεις να επενδύσουν στην ασφάλεια καταναλωτή, αυξάνοντας το επίπεδο προστασίας των καταναλωτών σε ολόκληρη την ΕΕ. Ταυτόχρονα, το βραβείο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους καταναλωτές ως προς το δικαίωμά τους να απαιτούν μόνο ασφαλή προϊόντα στην αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για το Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων της ΕΕ μπορείτε να βρείτε εδώ.