Θα περίμενε κανείς ότι το trend των πυκνών φρυδιών θα γινόταν δεκτό με έναν αναστεναγμό ανακούφισης από τις γυναίκες – ιδιαίτερα από εμάς τις Μεσογειακές, που η φύση μας χάρισε απλόχερα έντονα σκούρα φρύδια. Ωστόσο, εκείνες που έζησαν τα πρώτα χρόνια της νεότητας ή της εφηβείας τους κατά τη δεκαετία του ’90, δεν αντέδρασαν ακριβώς έτσι. Βλέπετε τα φρύδια έχουν την κακή συνήθεια να αργούν αρκετά να μεγαλώσουν, ενώ το σχήμα τους τείνει να συρρικνώνεται από το διαρκές βγάλσιμο. Φυσικά, διάφορα make up τρικ είναι εδώ για να σας βοηθήσουν, όμως όπως και να το κάνουμε, ακόμη και το πιο διακριτικό μακιγιάζ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το πραγματικά φυσικό αποτέλεσμα. Οι τρεις παρακάτω τεχνικές εκμεταλλεύονται τις ιδιότητες των φυτικών ελαίων για να ξυπνάτε με τα φρύδια που ονειρεύεστε.

  • Καστορέλαιο

Απλώστε με τα δάχτυλά σας μερικές σταγόνες καστορέλαιο επάνω στα φρύδια σας και κάντε μασάζ για ένα – δύο λεπτά. Αφήστε το να απορροφηθεί, για περίπου μισή ώρα. Αφαιρέστε το με κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ και πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία κάθε μέρα για περίπου έξι εβδομάδες. Όχι μόνο θα βοηθήσει τις τρίχες να αναπτυχθούν ταχύτερα, αλλά θα δυναμώσει και θα θρέψει και τις ήδη υπάρχουσες. Πριν την πρώτη χρήση ρίξτε μια σταγόνα σε κάποιο σημείο του χεριού σας, ώστε να επιβεβαιώσετε πως δεν είστε αλλεργική.

  • Λάδι καρύδας

Βουτήξτε ένα βαμβάκι ντεμακιγιάζ μέσα στο λάδι και εφαρμόστε το στα φρύδια σας πριν κοιμηθείτε. Αφήστε το να δράσει ολόκληρο το βράδυ και το πρωί καθαρίστε το πρόσωπό σας με το σαπουνάκι ή το τζελ της προτίμησής σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά. Ωστόσο ακόμη και 2 – 3 φορές την εβδομάδα θα σας δώσουν σημαντικά αποτελέσματα. Το λάδι καρύδας μειώνει την απώλεια των πρωτεϊνών, οι οποίες αποτελούν δομικό συστατικό των τριχών και έτσι τις δυναμώνει. Επιπλέον, έχει αντιμικροβιακή δράση που αποτρέπει τη μόλυνση των θυλάκων της τρίχας, με αποτέλεσμα τα φρύδια σας να μεγαλώνουν πιο γρήγορα.

  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Το έλαιο που σίγουρα βρίσκεται στο ντουλάπι σας περιέχει βιταμίνες Α και Ε, οι οποίες συμβάλλουν στη γρήγορη ανάπτυξη των τριχών, θρέφοντάς τες και ενεργοποιώντας την παραγωγή των ελαίων του σώματος. Βάλτε μια σταγόνα ελαιόλαδο στην άκρη του δακτύλου σας και κάντε μασάζ στα φρύδια σας. Αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες και έπειτα ξεπλύνετε με ένα σαπουνάκι καθαρισμού και νερό. Αν το κάνετε μια φορά την ημέρα, τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι υπόθεση ελάχιστων εβδομάδων.

* Χωρίς τη βοήθειά σας, τα φρύδια απαιτούν περίπου τρεις με τέσσερις μήνες για να αναπτυχθούν. Επομένως, για τουλάχιστον 12 εβδομάδες αφήστε κάτω το τσιμπιδάκι και προσπαθήστε να καλύψετε με μακιγιάζ το γεγονός ότι οι τριχούλες που μεγαλώνουν θα είναι κάπως… απείθαρχες. Όταν τα καταφέρετε και αποφασίσετε ότι ήρθε η ώρα να δώσετε το απαραίτητο σχήμα, προτιμήστε να το κάνετε σε ένα δωμάτιο με απαλό, ήπιο φωτισμό. Φαίνεται πως το έντονο φως μας προκαλεί να αφαιρέσουμε περισσότερες τρίχες από ό,τι χρειάζεται – και είναι κρίμα ο κόπος σας να πάει χαμένος.