Έχετε καθαρίσει ποτέ πραγματικά το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας στο γραφείο; Όχι, δεν εννοούμε αν το έχετε χτυπήσει απαλά στην πλάτη για να ξεφορτωθείτε τα ψίχουλα που δεν σας επέτρεπαν να πατάτε το «Τ»!

Αγγίζουμε το πληκτρολόγιό μας καθημερινά, με χέρια που δεν είναι πάντοτε και τόσο καθαρά – σε κάποιες περιπτώσεις δεν είμαστε καν εμείς οι μόνοι που το αγγίζουμε – και έπειτα με τα ίδια χέρια ακουμπάμε το πρόσωπο ή το πιρούνι μας.

Μην ανησυχείτε: Αν ακολουθήσετε την παρακάτω απλή διαδικασία, δεν πρόκειται να το καταστρέψετε στην προσπάθειά σας για λίγη καθαριότητα.

  • Πάρτε μία παλιά οδοντόβουρτσα και βρέξτε τη με λίγο ξίδι. Έπειτα πιέστε την επάνω σε μία πετσέτα, ώστε οι ίνες της να μείνουν σχεδόν στεγνές.
  • Καθαρίστε με την οδοντόβουρτσα τα διαστήματα ανάμεσα στα πλήκτρα, τόσο απαλά όσο θα βουρτσίζατε τα δόντια σας.
  • Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα λεπτό πινέλο, το οποίο θα έχετε επίσης περάσει από την ίδια διαδικασία για να μαζέψετε όλα τα σκουπιδάκια που θα βγουν στην επιφάνεια – αν προτιμούσατε ένα πανί, το μόνο που θα καταφέρνατε θα ήταν να τα ξαναβάλετε στη θέση τους.

 

Αν είναι η πρώτη φορά που καθαρίζετε το πληκτρολόγιό σας, λογικά θα χρειαστεί αρκετές φορές να ξεπλύνετε, να βρέξετε με ξίδι και να στεγνώσετε την οδοντόβουρτσα, όμως οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του ξιδιού θα βελτιώσουν κατά πολύ τις συνθήκες υγιεινής στο γραφείο σας.