Υλικά

4 μπριζόλες χοιρινές

3 σκελίδες σκόρδο

Γαρίφαλο

Δενδρολίβανο

1 ξύλο κανέλας

1 φλ. κόκκινο κρασί

1 λεμόνι (ο χυμός)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το σκόρδο και βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ με το γαρίφαλο, την κανέλα, το δενδρολίβανο, το κρασί, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Βουτήξτε μέσα τις μπριζόλες, καλύψτε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη και αφήστε τες στο ψυγείο για 24 ώρες να μαριναριστούν. Πότε – πότε γυρίζετε τις μπριζόλες ώστε να απορροφήσουν τη μαρινάτα εξίσου από όλες τις πλευρές. Την επόμενη μέρα, βάλτε τις μπριζόλες σε σχάρα που θα έχετε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο, σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς. Ψήστε τες μέχρι να πάρουν ένα λαχταριστό χρυσοκαφέ χρώμα. Ανά διαστήματα, αλείφετέ τες με τη μαρινάτα για να μην σας στεγνώσουν.