«Ήταν κάποτε ένας ταχυδρόμος διαφορετικός από τους συνηθισμένους. Ήταν πάντα βιαστικός, όπως είναι όλοι οι ταχυδρόμοι, και είχε πάντα κρεμασμένο στον ώμο του τον ταχυδρομικό του σάκο. Όμως ο σάκος του δεν είχε μέσα φακέλους και δέματα, γράμματα και λογαριασμούς, όπως οι σάκοι των συνηθισμένων ταχυδρόμων. Ο σάκος του ήταν γεμάτος με όνειρα!…»
Έτσι ξεκινά η ιστορία του Ονειροταχυδρόμου, του βιβλίου για παιδιά που έγραψε ο Κώστας Μάγος και εκδόθηκε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Πατάκη. Η ιστορία του Ονειροταχυδρόμου, μια ιστορία με χαρακτηριστικά λαϊκού παραμυθιού, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μικρών αναγνωστών σε θέματα σχετικά με τις αξίες ζωής, την αυτογνωσία, την προσωπική και συλλογική ευτυχία.

Η εικονογράφηση του βιβλίου από τη Θέντα Μιμηλάκη δε ζωντανεύει απλώς την περιπέτεια του ονειροταχυδρόμου, αλλά προσφέρει στους αναγνώστες το κλειδί για να ανακαλύψουν λεπτομερώς τον κόσμο των πρωταγωνιστών της ιστορίας. Διαβάζοντας το βιβλίο, τόσο οι μικροί όσο και οι ενήλικοι αναγνώστες σίγουρα θα αναζητήσουν τον ονειροταχυδρόμο, κι αν έχουν τα μάτια τους ανοικτά, ίσως καταφέρουν και να τον δουν!