Μαζί με τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου έρχεται και ο συνωστισμός στο γυμναστήριο. Νέα άτομα, παλιά άτομα, σε διαφορετικό μεταξύ τους επίπεδο αντοχής και με διαφορετικές νοοτροπίες. Το μόνο που θέλετε είναι να κάνετε τη γυμναστική σας και να φύγετε, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να γίνεστε αντιπαθής χωρίς να το καταλαβαίνετε;

1) Φτάνετε καθυστερημένα

Δεδομένου ότι ο κόσμος έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αν δε φτάνετε εγκαίρως, θα δυσκολευτείτε να βρείτε εξοπλισμό και θέση. Για να μην καταλήξετε, λοιπόν, να δίνετε μάχη για ένα ζευγάρι βαράκια ή ένα στρώμα, προσπαθήστε να φτάνετε τουλάχιστον πέντε λεπτά προτού ξεκινήσει το πρόγραμμα, ώστε να βρείτε ένα σημείο και να τακτοποιηθείτε χωρίς προστριβές.

 

2) Απλώνεστε

 

Όσο κόσμο και αν έχει η αίθουσα, καλό είναι να ελέγχετε ότι δεν ενοχλείτε τους δίπλα σας. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά μήπως τα χέρια ή τα πόδια σας έχουν βρεθεί στον προσωπικό χώρο του διπλανού σας όσο εσείς χαιρετάτε τον ήλιο στο μάθημα γιόγκα.

 

3) Δε βάζετε το κινητό σας στο αθόρυβο

 

Μπορεί να είστε πολυάσχολη και το να βάλετε το κινητό σας στο αθόρυβο να σας προκαλεί άγχος ακόμη και ως σκέψη, οι υπόλοιποι όμως δε φταίνε σε τίποτα επειδή σας ψάχνει η διευθύντριά σας ή ο σύντροφός σας θέλει να σας ρωτήσει τι σαμπουάν προτιμάτε να αγοράσει από το σούπερ μάρκετ. Ειδικά σε μία τάξη γιόγκα παίζει σημαντικό ρόλο η ηρεμία και η συγκέντρωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ήχος του κινητού σας δε θα ενοχλήσει και σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα.

 

4) Γίνεστε αδιάκριτη

 

Αν έχετε φτάσει στο γυμναστήριο αρκετά νωρίτερα και η αίθουσα είναι γεμάτη κόσμο που χορεύει κάνοντας εντυπωσιακές φιγούρες, αντισταθείτε στην περιέργειά σας και μη χαζεύετε τους άλλους που γυμνάζονται.

 

5) Δε μιλάτε

 

Σεβόμαστε και κατανοούμε το γεγονός ότι δεν έχετε πάει στο γυμναστήριο για να κάνετε νέες κολλητές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είστε συνεχώς αμίλητη. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση λέξεων αντί για γρυλίσματα ή νεύματα είναι προτιμότερη. Την επόμενη φορά, λοιπόν, δοκιμάστε να είστε ευγενική και να πείτε ένα «γεια» στην κοπέλα στη ρεσεψιόν.