Φτιάξτε σπιτικά σκορδόψωμα εύκολα και γρήγορα

Αντί να πετάξετε το μπαγιάτικο ψωμί, μπορείτε να το μετατρέψετε σε λαχταριστά σπιτικά σκορδόψωμα
17 Οκτωβρίου 2019 | 06:00

Υλικά

Ψωμί κομμένο σε χοντρές φέτες (φρέσκο ή μπαγιάτικο)

5 σκελίδες σκόρδου

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.σ. μαϊντανός

Ρίγανη

Εκτέλεση

Βράστε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσετε για 10 – 15 λεπτά και έπειτα καθαρίστε τα, βάλτε τα σε ένα μπολ και λιώστε τα με το πιρούνι. Ψιλοκόψτε πολύ καλά τον μαϊντανό. Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπολ με το σκόρδο και ανακατέψτε τα καλά. Έπειτα αλείψτε το ψωμί με το μείγμα και ψήστε το σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Απολαύστε το σκορδόψωμο ζεστό.

Πρόσφατα Άρθρα
Λευκά φασόλια με ταχίνι και μυρωδικά 20 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Φαλάφελ με καρότο και κόλιανδρο 19 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο στη σχάρα με πέστο 18 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Αλμυρό κέικ ρεβιθιού 17 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Στρογγάνοφ με μανιτάρια 16 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σαλάτα με ρεβίθια και τόνο 15 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κέικ με κλημεντίνες και αμύγδαλα 14 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μπισκότα παρμεζάνας 13 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σπανακοπιτάκια 12 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο 11 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Τσιγαριστά χόρτα με λαβράκι 10 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Κοτόπουλο με λάχανο, πράσο και ντομάτα 9 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Γλυκό βρώμης με σάλτσα καραμέλα 8 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Μακαρονάδα με σέσκουλα 7 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
Ζυμαρικά με σολομό και μπρόκολο 6 Δεκεμβρίου 2025, 08:00
imommy.gr © 2025 - All Rights Reserved
Exit mobile version