Ο όμιλος ΗΡΩΝ και το Ίδρυμα Engie σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) προωθούν την πρόσβαση στον πολιτισμό για τα παιδιά ιδρυμάτων και συλλόγων παιδικής προστασίας όπως το Χατζηκυριάκειο, η Κιβωτός του  Κόσμου, η «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», η Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Είναι η 3η χρονιά που μέσω της χορηγίας τους ο ΗΡΩΝ και το Ίδρυμα Engie στηρίζουν την παραγωγή των παιδικών παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Για την περίοδο 2019-2020 χορηγούμενη παράσταση είναι η όπερα για παιδιά και νέους “Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα” σε μουσική της Λένας Πλάτωνος.

Στο πλαίσιο της χορηγίας, που ικανοποιεί τις βασικές αξίες του ΗΡΩΝΑ και του Ιδρύματος Engie για υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης και πρόσβασης στον πολιτισμό, τα πρώτα 60 παιδιά με τους συνοδούς τους παρακολούθησαν δωρεάν την πρεμιέρα της παράστασης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.