Οι κόκκινες αποχρώσεις στο καστανό μαλλί είναι ό,τι οι κίτρινες αποχρώσεις στο ξανθό: ανεπιθύμητες, ενοχλητικές και -πολλές φορές- αναπόφευκτες.

Ζητήσατε από τον κομμωτή σας να βάψει τα μαλλιά σας “καστανά, χωρίς να κοκκινίζουν” και φύγατε χαρούμενη από το κομμωτήριο για να συνειδητοποιήσετε αργότερα ότι στον ήλιο τα μαλλιά σας φαίνονται κόκκινα;

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, καθώς η λύση στο πρόβλημά σας είναι πιο απλή από όσο φαντάζεστε και ακούει στο όνομα “μωβ σαμπουάν”.

Το μωβ σαμπουάν, ή αλλιώς silver shampoo, είναι το αγαπημένο προϊόν περιποίησης κάθε ξανθιάς, αλλά και κάθε καστανομάλλας που επιθυμεί μια ψυχρή απόχρωση.

Τι είναι το silver shampoo

 

Το silver shampoo είναι ένα σαμπουάν με μωβ χρώμα, το οποίο έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τις θερμές αποχρώσεις, επαναφέροντας έτσι την καθαρή, ψυχρή απόχρωση στα μαλλιά σας.

Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών και κομμωτήρια και κυκλοφορεί από διάφορες εταιρείες.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε σωστά

 

Για να το χρησιμοποιήσετε σωστά, θα πρέπει αρχικά να βρέξετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό, έτσι ώστε να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να απορροφήσουν καλύτερα τις μωβ χρωστικές. Λουστείτε όπως με το κανονικό σας σαμπουάν, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να αφήσετε το silver shampoo για μερικά λεπτά, όσα προτείνουν οι οδηγίες του προϊόντος. Στη συνέχεια ξεβγάλετε με κρύο νερό για να κλείσουν τα λέπια της τρίχας συγκρατώντας το χρώμα.

Η συχνότητα χρήσης του silver shampoo καθορίζεται από τις ανάγκες του μαλλιού σας και το επιθυμητό αποτέλεσμα.