Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα που ο καιρός χάλασε ξαφνικά και το παιδί δεν χωρά πια με τίποτα στο περσινό του μπουφανάκι; Ούτε στο ζεστό παντελόνι, τα μποτάκια, τα πουλόβερ ή τα γάντια του! Και, φυσικά, η παλιά του ομπρέλα δεν άντεξε τις… συγκινήσεις στις οποίες την υπέβαλαν η παιδική φαντασία και υπερκινητικότητα. Ευτυχώς, μαζί με τα σύννεφα ήρθαν και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις κι έτσι έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε όλες τις ελλείψεις της παιδικής ντουλάπας. Τα παρακάτω tips θα μας βοηθήσουν να το κάνουμε σωστά!

Λίγα ρούχα – πολλές ανάγκες

Τα παιδιά μας έχουν την τάση να βαριούνται ακόμη και τα πιο αγαπημένα τους αντικείμενα. Επιλέγοντας μπουφάν, παντελόνια και φούστες διπλής όψης, εξασφαλίζουμε ότι θα φορέσουν τα καινούργια τους ρούχα ξανά και ξανά χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθούν ότι δεν θέλουν «πάλι αυτό»! Ταυτόχρονα, ένα πολυμορφικό μπουφάν με κουκούλα, η επένδυση του οποίου είναι ένα διαφορετικό μπουφάν δύο όψεων, καλύπτει τις ανάγκες του σε κάθε καιρική συνθήκη.

Έμπνευση από την παιδική φαντασία

Είναι λάθος να μένουμε στην πρακτικότητα των ρούχων και να ξεχνάμε το στυλ τους. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να νιώθουν μόνο άνετα, αλλά και να χαίρονται με τις… στυλιστικές τους επιλογές. Έτσι, αν μεγαλώνετε μια μικρή… fashionista, είναι βέβαιο πως τα μάτια της θα λάμψουν αν αντικρίσει μπλούζες που φωσφορίζουν ή είναι διακοσμημένες με πούλιες που αλλάζουν χρώματα ανάλογα με την φορά τους, όπως αυτές που θα βρείτε στη νέα συλλογή της DPAM για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα. Ακόμη και αν το παιδί σας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται πολύ για τη μόδα, τα ρούχα του μπορούν να γίνουν άλλο ένα μέσο όξυνσης της φαντασίας του. Για παράδειγμα, είναι βέβαιο πως δεν θα μείνει ασυγκίνητο μπροστά σε μια μπλούζα με αποσπώμενα μέρη που μετατρέπονται σε παιχνίδι ή σε μια ομπρέλα που αλλάζει χρώμα όταν βρέχεται!

Ρούχα έτοιμα για περιπέτεια

Ναι, είναι γεγονός: Του χρόνου δεν θα χωράει πια στο φετινό του παντελόνι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δώσουμε σημασία στην ποιότητα και την ανθεκτικότητά του. Τα ρούχα του παιδιού πρόκειται να ζήσουν τόσες εμπειρίες όσες και εκείνο! Θα τρέξουν μαζί του, θα σκαρφαλώσουν, θα κυλιστούν στο γκαζόν. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητά τους. Το ιδανικό σενάριο είναι η φετινή του γκαρνταρόμπα να καταλήξει του χρόνου στα χέρια ενός άλλου παιδιού.

Μόδα εσωτερικού χώρου

Μπορεί οι πιτζάμες του να απευθύνονται σε… πιο κλειστό κύκλο, όμως αυτό δεν αναιρεί την αξία τους. Επιλέγοντας κομμάτια από μαλακά υλικά, με χαρούμενα χρώματα και σχέδια ή ακόμη και με στρας, μπορούμε να μειώσουμε την (αναπόφευκτη) γκρίνια κατά τη μετάβαση στο κρεβάτι. Επίσης, είναι και τα καταλληλότερα ρούχα για παιχνίδι και πειραματισμό: Ποιο παιδί θα αντισταθεί σε μια πιτζάμα – στολή της DPAM;

Σταθερά βήματα

Τα παιδιά χρειάζονται παπούτσια που υποστηρίζουν σωστά το περπάτημα και είναι άνετα. Ταυτόχρονα, κάθε παιδί έχει και διαφορετικές ανάγκες ανάλογα με τις δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται, αλλά και το προσωπικό του γούστο. Άλλωστε, αν δεν του αρέσουν τα καινούργια του παπούτσια, το πιο πιθανό είναι να μείνουν αφόρετα. Οι Shoes Experts της DPAM θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε τα κατάλληλα που θα αρέσουν στο μικρό σας και θα υποστηρίζουν σωστά το πόδι του, μέσα από τη μεγαλύτερη συλλογή παιδικών παπουτσιών με 20 επώνυμα shoes brands, σε οποιοδήποτε από τα 21 φυσικά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Απλώς, μην παραλείψετε να αναζητήσετε και τις ευφάνταστες γαλότσες της DPAM που θα δώσουν χρώμα σε κάθε βροχερή μέρα!