Οι τεχνικές επεξεργασίες, τα καυτά εργαλεία styling και η έλλειψη ενυδάτωσης, αφήνουν τα μαλλιά σας άτονα και ξηρά. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να προστατεύεσετε τα μαλλιά σας και το λάδι καρύδας είναι ένας από τους καλύτερους.

Με τον ίδιο τρόπο που μια μάσκα προσώπου μπορεί να βελτιώσει τη συνολική υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σας, μια μάσκα μαλλιών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών σας.

Πώς μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας το λάδι καρύδας

 

* Μειώνει την απώλεια πρωτεϊνών. Οι τρίχες αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, με κυριότερη την κερατίνη. Η βαφή, η ξηρότητα και το styling μπορεί να προκαλέσουν απώλεια κάποιας πρωτεΐνης που σχηματίζει τον φλοιό της τρίχας, το πιο παχύ στρώμα των μαλλιών σας. Το έλαιο καρύδας έχει παρατηρηθεί ότι μειώνει την απώλεια πρωτεϊνών όταν χρησιμοποιείται ως προϊόν περιποίησης πριν ή μετά το λούσιμο.

* Διεισδύει στην τρίχα. Το λάδι καρύδας έχει χαμηλό μοριακό βάρος και ως εκ τούτου απορροφάται καλύτερα από την τρίχα σε σύγκριση με άλλα είδη λαδιών.

* Επαναφέρει την λάμψη. Ακριβώς επειδή το λάδι καρύδας διεισδύει στην τρίχα, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την ξηρότητα.

Πώς θα φτιάξετε τις δικές σας μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας

-Μάσκα με λάδι καρύδας και μέλι

Θα χρειαστείτε 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (για κοντά μαλλιά, χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας) και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε το λάδι καρύδας με το μέλι και απλώστε το μείγμα σε καθαρά, νωπά μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα ή όποτε αισθάνεστε τα μαλλιά σας αφυδατωμένα.

-Μάσκα με λάδι καρύδας και αβοκάντο 

Θα χρειαστείτε 1 ώριμο αβοκάντο και 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας. Βγάλτε το αβοκάντο με ένα κουτάλι και λιώστε το καλά. Προσθέστε στο αβοκάντο το λάδι καρύδας. Ανακατέψτε καλά τα υλικά ώστε να έχετε μια ομοιογενή πάστα. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε δύο κουταλιές μέλι για να κάνετε το μείγμα ακόμα πιο ενυδατικό. Λούστε τα μαλλιά σας και όσο είναι ακόμα νωπά απλώστε τη μάσκα από τις ρίζες ως τις άκρες. Μόλις απλώσετε τη μάσκα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα ώστε να απορροφηθεί η μάσκα καλύτερα. Περιμένετε για 45 περίπου λεπτά και ξεβγάλετε. Ξαναλουστείτε και απλώστε μαλακτική κρέμα, όπως συνήθως. Για κανονικά μαλλιά, αρκεί να εφαρμόζετε τη μάσκα μία φορά τον μήνα. Για ξηρά μαλλιά, καλό είναι να απλώνετε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

-Μάσκα με λάδι καρύδας, μπανάνα, ελαιόλαδο και μέλι

Θα χρειαστείτε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας, 1-2 ώριμες μπανάνες, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Πολτοποιήστε τις μπανάνες και προσθέστε το μέλι και τα λάδια. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε τη μάσκα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας κάνοντας απαλό μασάζ. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 30 λεπτά, ξεβγάλετε και λουστείτε όπως συνήθως. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.