Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει την πρωτότυπη παιδική παράσταση Μία Μικρή Ιστορία για Έναν Μεγάλο Ζωγράφο, από την ομάδα θεάτρου seveneleven.

Πώς ξετυλίγεται η ιστορία της ζωής ενός καλλιτέχνη όταν την αφηγούνται οι πίνακες που ο ίδιος ζωγράφισε; Χαρακτήρες, φιγούρες και έργα του εμβληματικού Πάμπλο Πικάσο ζωντανεύουν στη σκηνή του Αμφιθεάτρου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για να αποκαλύψουν την ιστορία του δημιουργού τους.

Βασισμένη στη ζωή του διάσημου καλλιτέχνη, η παράσταση Μία Μικρή Ιστορία για Έναν Μεγάλο Ζωγράφο επιχειρεί να ενδυναμώσει τη σχέση των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες, ενθαρρύνοντας την αναζήτηση του δημιουργικού έργου του Πικάσο, αλλά και του καλλιτεχνικού κινήματος της μοντέρνας τέχνης, μέσα από τα έργα της συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

«Η Τέχνη ζει γι’ αυτόν που την κοιτάζει» – Πάμπλο Πικάσο

 

 

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Μία ξαφνική νεροποντή οδηγεί ένα μικρό κορίτσι σε ένα κλειστό καφέ του Παρισιού. Εκεί, δύο μυστήριες φιγούρες θα την οδηγήσουν σε ένα μαγικό ταξίδι από μία μικρή πλατεία της Μάλαγας έως τους μεγάλους δρόμους του Παρισιού. Ένα ταξίδι στη ζωή του Πάμπλο Πικάσο. Οι απορίες του μικρού κοριτσιού για τον μεγάλο Ισπανό ζωγράφο και τον κόσμο της τέχνης, θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή του.

Seveneleven ομάδα θεάτρου:

Η seveneleven ιδρύθηκε το 2013 από τους ηθοποιούς Νότη Παρασκευόπουλο και Κωνσταντίνα Μαλτέζου με σκοπό την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων και την προσπάθεια βελτίωσης της κοινωνικής και πνευματικής κατάστασης των ηλικιωμένων. Παράλληλα, προσφέρουν μαθήματα υποκριτικής θεάτρου για εφήβους και ενήλικες, δράσεις θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και ατομικά εργαστήρια Public Speaking.

Έχουν συνεργαστεί με φορείς και οργανισμούς όπως το Κοινωφελές Ίδρυμα ΤΙΜΑ, ο Δήμος Αθηναίων και το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, ενώ οι θεατρικές παραγωγές τους έχουν λάβει επίσημη υποστήριξη από τις Πρεσβείες της Αυστρίας και της Βουλγαρίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το πρότυπο ψυχαγωγικό μοντέλο τους για την Τρίτη Ηλικία, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταυτόχρονη ενημέρωση προσωπικού και συγγενών σχετικά με τις εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου.

Παίζουν:

Τάσος Τζιβίσκος

Ουρανία Φουρλάνου

Θεόδωρος Χιντζίδης

Παραγωγή: Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Για παιδιά ηλικίας 5+

Από Κυριακή 10/11 και κάθε Κυριακή | 11.00

Αμφιθέατρο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή