Αυτά είναι μερικά από τα χειμερινά λαχανικά που μπορείτε πολύ εύκολα να καλλιεργήσετε στον κήπο σας ή ακόμα και στις ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι σας.

-Σπανάκι. Είναι εύκολο στην καλλιέργεια και μπορεί να καλλιεργηθεί στον κήπο και στο μπαλκόνι. Σπέρνεται από αρχές Σεπτεμβρίου έως αρχές Φεβρουαρίου. Θέλει χαμηλές θερμοκρασίες και καλλιεργείται σε μεγάλη ποικιλία εδαφών. Ωριμάζει ύστερα από 40-50 ημέρες.

-Μαρούλι. Μπορείτε να φυτέψετε έτοιμα μικρά φυτά, τα οποία προμηθεύεστε από φυτώρια και γεωπονικά καταστήματα. Φυτεύεται από αρχές φθινοπώρου ανά 15 ημέρες, για να έχετε συνεχή συγκομιδή, όταν η θερμοκρασία είναι από 5 ως 25°C. Θα είναι έτοιμο σε 40-70 ημέρες.

-Μπιζέλια. Φυτεύουμε το φθινόπωρο σπόρο, όταν η θερμοκρασία είναι 5-20°C. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3 ώρες και φυτεύουμε σε 1,5-2 εκατοστά βάθος. Τα μπιζέλια μας θα είναι έτοιμα σε 70-100 ημέρες μετά τη σπορά.

-Μπρόκολο. Φυτεύουμε έτοιμα μικρά φυτά, σε θερμοκρασία 5-25°C σε αμμώδες έδαφος. Τα μπρόκολά σας θα ωριμάσουν 55-75 ημέρες μετά.

-Παντζάρι. Σπέρνεται το φθινόπωρο όταν η θερμοκρασία είναι 10-25°C, σε βάθος φύτευσης 5 εκατοστά, και βλασταίνει 5-10 ημέρες μετά τη σπορά. Ωριμάζει σε 55-70 ημέρες.