Τον πρώτο καιρό, εγκαταλείπατε τα ρούχα σας στην είσοδο του σπιτιού και τα ξαναφορούσατε μόνο όταν αναγκαζόσασταν να ξαναβγείτε. Αυτός ο σεξουαλικός… πρωταθλητισμός ήταν απολύτως φυσιολογικό να σταματήσει κάποια στιγμή, και η μείωση των σεξουαλικών επαφών δεν είναι ανησυχητική από μόνη της. Αν, όμως, τώρα τελευταία το κλίμα έχει αλλάξει υπερβολικά, δεν αποκλείεται ο σύντροφός σας να έχει πάψει να απολαμβάνει το σεξ μαζί σας.

Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν θα πρέπει να πανικοβληθείτε. Είναι πολύ πιθανό να μην προκύπτει από έλλειψη πάθους ή ενδιαφέροντος για εσάς. Πράγματα εξωτερικά προς τη σχέση, όπως η εργασιακή κούραση και το άγχος, είναι υπεραρκετά για να καταποντίσουν τη λίμπιντό μας, ακόμη και αν έχουμε μπροστά μας τον άνθρωπο των ονείρων μας. Ωστόσο, αν αγνοήσετε το πρόβλημα, ενδέχεται η κατάσταση να παγιωθεί και σταδιακά να χαθεί η χημεία σας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εντοπίσετε εγκαίρως τα σημάδια, να κάνετε μια ανοιχτή συζήτηση και να βρείτε τις κατάλληλες λύσεις.

6 σημάδια που δείχνουν ότι δεν απολαμβάνει πια το σεξ

Δυστυχώς, δεν είναι σπάνιο κάποιος να διστάζει να πει στον ή στην σύντροφό του ότι δεν ικανοποιείται από τη σεξουαλική τους ζωή. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να το καταλάβουμε ακόμη και αν επιλέγει να προσποιείται.

Σκέφτεται τα δικά του

Κάποιοι άνθρωποι είναι συγκρατημένοι στις εκφράσεις τους κατά τη διάρκεια του σεξ – και αυτό δεν είναι κακό. Αν, όμως, ο σύντροφός σας μοιάζει ξαφνικά να έχει το μυαλό του αλλού ή έχει γίνει υπερβολικά παθητικός, καλό είναι να το συζητήσετε. Μπορεί η αιτία να μην σχετίζεται με εσάς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε και λύση.

Ξαφνικά… νυστάζει

Πολλά ζευγάρια κοιμούνται διαφορετικές ώρες. Ωστόσο, το βράδυ είναι και η ώρα που προτιμούν οι περισσότεροι για τις σεξουαλικές τους επαφές. Έτσι, αν από εκεί που ήταν… νυχτοπούλι, ξαφνικά βιάζεται να κοιμηθεί πριν από εσάς, ίσως δεν είναι κουρασμένος. Μπορεί να προσπαθεί να σας αποφύγει.

Δεν παίρνει πρωτοβουλίες

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανε πρώτος την κίνηση για να… οριζοντιωθείτε; Σε περίπτωση που έχει περάσει πολύς καιρός, δεν χάνετε τίποτα αν το αναφέρετε, ακόμη και αν αποδειχθεί πως ήταν τυχαίο.

Παραείναι… ανιδιοτελής

Όλοι απολαμβάνουμε την φροντίδα του συντρόφου μας – πόσο μάλλον όταν είναι λίγο πιο «καυτή». Όμως η υπερβολική έμφαση στη δική σας ικανοποίηση δεν είναι πάντα καλό σημάδι. Ίσως ξέρει ότι εκείνος δεν πρόκειται να περάσει εξίσου καλά, οπότε δεν μπαίνει στον κόπο.

Αλλάζει κλίμα

Αν είστε ήδη μαζί εδώ και αρκετό καιρό, κατά πάσα πιθανότητα μπορείτε να «μυριστείτε» σε δευτερόλεπτα την ερωτική του διάθεση. Το ίδιο ισχύει και για εκείνον. Έτσι, αν κάθε φορά που τον προσεγγίζετε διακριτικά, εκείνος ξαφνικά θυμάται ένα καταπληκτικό αστείο που άκουσε στη δουλειά ή τον πιάνει το φιλότιμο να κατεβάσει τα σκουπίδια, στην πραγματικότητα ελίσσεται μακριά από την κρεβατοκάμαρα.

Δεν το απολαμβάνετε ούτε εσείς

Ίσως τώρα τελευταία το σεξ έχει γίνει βαρετό ή σας αφήνει μια απροσδιόριστα δυσάρεστη αίσθηση αφού τελειώσει. Είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα να ξεκινά από εκείνον. Όταν κάποιος σταματά να μας βρίσκει επιθυμητούς ή απλώς δεν έχει και πολλή όρεξη, γίνεται και λιγότερο ενθουσιώδης, χάνει το κίνητρό του να μας ικανοποιήσει και μπορεί να λειτουργεί κάπως διεκπεραιωτικά. Και κανείς δεν καταφέρνει να περάσει καλά υπό αυτές τις συνθήκες.