Δύο παιδικές παραστάσεις με Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Το Θέατρο Φούρνος, θεωρώντας ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες θα πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Έτσι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου η παράσταση «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου η παράσταση «Το αγόρι με τα μπλε μαλλιά» θα συνοδεύονται από τη διερμηνέα νοηματικής γλώσσας Ανδρονίκη Ξανθοπούλου.

Δυο λόγια για τις παραστάσεις:

Για 3η χρονιά

«Μια ζαχαρένια συνταγή»

Tης Φωτεινής Κωνσταντοπούλου

Κάθε Κυριακή στις 17:30

Για παιδιά από 3,5-7 ετών

«Μια ζαχαρένια Συνταγή» είναι η νέα παράσταση της παιδικής σκηνής του Θεάτρου Φούρνος που μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και το πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεις την αγάπη απλόχερα όπου μπορείς.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στον ουρανό . Σε μια πολυάσχολη συννεφούπολη ζουν οι ήρωες των γνωστών παραμυθιών αλλά και ένας γλυκός και ευγενικός ζαχαροπλάστης ο Ρένος . Ο Ρένος κάθε μέρα ετοιμάζει καταπληκτικά γλυκά για να τα τρώνε και να παίρνουν δύναμη οι ήρωες ώστε να διηγούνται ωραίες ιστορίες στα παιδιά .

Όταν ο Ρένος μια μέρα αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι στη γη δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι αποφασίζει να τους στείλει ένα σπουδαίο δώρο. Κάτι όμως που δεν είναι και τόσο εύκολο .

Μια παράσταση με πολύ χιούμορ και μουσική που δημιούργησε ο Χρήστος Θηβαίος ειδικά για τη Ζαχαρένια Συνταγή.

Για 5η χρονιά

Το Αγόρι με τα Μπλε Μαλλιά

Κάθε Κυριακή στις 11:30

Για παιδιά από 3 έως 6,5 ετών

Ο Άτρο, από το Ατρόμητος,είναι ένα καλοκάγαθο αγόρι. Είναι πολύ γλυκός και έξυπνος αλλά είναι λίγο δειλός και ντροπαλός και το γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα μαλλιά τον κάνει διαφορετικό. Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Μέρμπερ, που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν μωρό. Όταν ο Άτρο χάνει τον Μέρμπερ στο δάσος των Σχημάτων και των Χρωμάτων, αναγκάζεται για να τον βρει να ξεπεράσει τους φόβους του. Μέσα στο δάσος θα περάσει πολλές περιπέτειες αλλά θα γνωρίσει και πολλούς νέους φίλους που θα τον βοηθήσουν να βρει τον Μέρμπερ. Μία παράσταση με πολύ τραγούδι για την αντιμετώπιση των φόβων μας, της διαφορετικότητας και τη δύναμης της φιλίας.