Έχετε δώσει ποτέ σημασία στο πώς ξεκινάτε την ημέρα σας; Ανοίγετε τα μάτια σας, αρπάζετε το κινητό και στη συνέχεια ετοιμάζεστε μέσα στη βιασύνη για να μην αργήσετε στη δουλειά;

Αν η παραπάνω περιγραφή σάς ακούγεται οικεία, τότε μάλλον δεν αρχίζετε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο. Οι πρωινές μας συνήθειες θέτουν τους ρυθμούς στους οποίους θα κινηθεί η υπόλοιπη ημέρα και καθορίζουν τη διάθεσή μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε μια πρωινή ρουτίνα που θα σας γεμίζει ενέργεια και ευεξία.

Ακολουθώντας τα 5 παρακάτω βήματα θα είστε πιο παραγωγική και θα απολαμβάνετε στο μέγιστο τον χρόνο σας προτού φύγετε από το σπίτι.

1. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας μια ώρα νωρίτερα

 

Καταλαβαίνουμε ότι αν δεν είστε πρωινός τύπος κάτι τέτοιο σας ακούγεται σαν βασανιστήριο, αφήστε μας όμως να σας εξηγήσουμε τη λογική πίσω από αυτή μας τη συμβουλή. Ξυπνώντας 1 ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο, θα είστε σε θέση να ξεκινάτε την ημέρα σας με πιο χαλαρούς ρυθμούς και κατ΄ επέκταση να οργανωθείτε καλύτερα. Η αλλαγή αυτή συνεπάγεται βέβαια να πέφτετε για ύπνο 1 ώρα νωρίτερα ώστε να μη στερηθείτε την ξεκούραση που τόσο έχετε ανάγκη. Στη αρχή μπορεί να δυσκολευτείτε, αν επιμείνετε όμως σε αυτή τη μικρή αλλαγή στο πρόγραμμά σας, σύντομα θα τη συνηθίσετε.

2. Τακτοποιήστε τον χώρο σας

Κανείς δε θέλει να γυρνάει μετά από μια κουραστική ημέρα σε έναν ακατάστατο χώρο. Στρώστε, λοιπόν, το κρεβάτι σας, τακτοποιήστε και αερίστε τον χώρο σας, ώστε το βράδυ να ξαπλώσετε σε ένα περιποιημένο υπνοδωμάτιο που θα σας χαλαρώσει.

3. Πιείτε ένα ποτήρι νερό

 

Όταν ξυπνάτε ο οργανισμός σας έχει άμεση ανάγκη να ενυδατωθεί. Το νερό έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει τον οργανισμό, καθώς και να απομακρύνει τα απόβλητα του οργανισμού μέσω της διούρησης. Μην παραλείπετε, λοιπόν, να ξεκινάτε την ημέρα σας με ένα μεγάλο ποτήρι νερό, προτού περάσετε στον καφέ.

4. Γυμναστείτε

 

Η γυμναστική κάνει τον οργανισμό να απελευθερώνει ενδορφίνες, βελτιώνοντας τη διάθεσή σας. Παράλληλα, σας προσφέρει το απαραίτητο stretching μετά τον ύπνο. Αφιερώνοντας λίγα λεπτά για να εκτελέσετε ένα ήπιο πρόγραμμα γιόγκα ή βγάζοντας τον σκύλο σας μια βόλτα στο πάρκο, θα νιώσετε άμεσα ευεξία.

5. Απολαύστε το πρωινό σας

Χαρίστε στον οργανισμό σας την ενέργεια που χρειάζεται για να ξεκινήσει την ημέρα, μέσω ενός υγιεινού και απολαυστικού πρωινού. Φροντίστε το πρωινό σας να περιλαμβάνει πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ώστε να σας κρατήσει για περισσότερη ώρα χορτάτη.