Έχει αλλάξει όντως ο τρόπος που φλερτάρουμε;

Συχνά ακούμε ότι δεν φλερτάρουμε πια όπως παλιά. Τι ισχύει, όμως;
26 Νοεμβρίου 2019 | 11:20

Το φλερτ είναι κάτι που συνέβαινε από πάντα και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Αυτό που αλλάζει ωστόσο είναι ο τρόπος που γίνεται, ειδικά από το 2000 και μετά.

Social media

Εντάξει, είναι συνηθισμένο πλέον να γίνονται οι προσεγγίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ουσία θεωρείται ένας τρόπος και να γνωρίσεις τον άλλον βλέποντας τι φωτογραφίες και δημοσιεύσεις κάνει. Βρίσκεις την ευκαιρία να του μιλήσεις, να δεις αν έχετε κοινές απόψεις και κάποτε ίσως να βγείτε.

Το θέμα είναι ότι περισσότερα και πιο συχνά είναι πλέον τα περιστατικά φλερτ και με άλλα άτομα ταυτόχρονα. Δεν είναι δηλαδή ότι δεν υπάρχει η επιλογή να μιλά κανείς σε πολλές. Το τελευταίο είναι η αιτία να τσακώνονται και πολλά ζευγάρια. Να αναρωτιούνται που μιλά το ταίρι τους κλπ.

Apps

Μέσα από τις εφαρμογές γνωριμιών, είναι ξεκάθαρο από την αρχή ότι κάποιος θέλει να φλερτάρει με σκοπό, το σεξ, τη γνωριμία, τη σχέση κλπ. Οι εφαρμογές αυτές έχουν αναπτύξει πάρα πολύ κοινό τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να θεωρούνται «must» ειδικά από τις  γενιές των 90s και μετά. Σε αντίθεση με τα social media, δεν υπάρχουν δημοσιεύσεις με απόψεις περί πολιτικής ή τέχνης και αν υπάρχουν αντίστοιχα πεδία, συνήθως έχουν κάποιον περιορισμό λέξεων και περνάνε έλεγχο.

Συνδυασμός και των δύο

Υπάρχει και η κλασική περίπτωση εκείνων που δε θέλουν τη μοναξιά και ψάχνουν μανιωδώς να βρούνε άτομα. Συνήθως στις περισσότερες εφαρμογές αναζητούν το σεξ της μιας βραδιάς ενώ από τα υπόλοιπα μέσα κάτι πιο σταθερό ή φιλικό (επειδή ακριβώς βλέπουν τι γράφει το εκάστοτε άτομο). Όταν κάποιος χρησιμοποιεί και τα δύο αυξάνει κατά πάρα πολύ τις όποιες πιθανότητες είτε να βρει άτομο για σεξ αποκλειστικά, είτε για γνωριμία για σχέση κλπ

Από το παρόν στο παρελθόν

Σε σχέση με το παρελθόν, τα πράγματα έχουν αλλάξει δραστικά. Δεν είναι τόσο παραδοσιακά όσο συνήθιζαν να είναι. Οι άντρες πιο σπάνια θα πληρώσουν την πρώτη έξοδο, ενώ οι γυναίκες νιώθουν αρκετά χαρούμενες να πληρώσουν αυτό που θα παραγγείλουν (και καλά κάνουν). Το ζήτημα είναι ότι το φλερτ έχει αλλάξει ως προς την προσέγγιση. Σπανιότερα κάποιος πλέον θα κάνει προσέγγιση από κοντά.

Επίσης σπανιότερα θα κάνει κάποιο κοπλιμέντο. Προφανώς η αυξημένη χρήση του διαδικτύου και η αντικατάσταση παλαιότερων τρόπων επικοινωνίας έχει κάνει τα άτομα πιο εσωστρεφή σε σχέση με παλαιότερα.

Πρόσφατα Άρθρα
Το νέο hair look της Gigi Hadid είναι το απόλυτο hair trend της άνοιξης 5 Μαΐου 2026, 08:00
Τα χρώματα στο πεντικιούρ που είναι σούπερ για την άνοιξη και το καλοκαίρι 5 Μαΐου 2026, 08:00
Το ψυχικό βάρος των γονέων: Πώς να το διαχειριστείτε σε μια εποχή που όλα «τρέχουν»; 4 Μαΐου 2026, 19:00
5 αποχρώσεις που δείχνουν υπέροχες σε κοντά νύχια 4 Μαΐου 2026, 08:00
Granny bob: Το cool κούρεμα που αξίζει να υιοθετήσετε φέτος την άνοιξη 4 Μαΐου 2026, 08:00
«Μαμά, γέλα λίγο ακόμα»: Το γέλιο μας ενώνει με το παιδί 3 Μαΐου 2026, 08:00
Το nail trend που κάθε it girl θα υιοθετήσει φέτος την άνοιξη 3 Μαΐου 2026, 08:00
3 brow hacks που αξίζει να γνωρίζετε 3 Μαΐου 2026, 08:00
Συγγνώμη: Η πιο σημαντική «κληρονομιά» για το παιδί μας 2 Μαΐου 2026, 16:00
Nicole Kidman: Η φανταστική αλογοουρά της που θα αντιγράψουμε 2 Μαΐου 2026, 08:00
Αποτελεσματικοί τρόποι να ενισχύσετε τη συναισθηματική οικειότητα στον γάμο σας 2 Μαΐου 2026, 08:00
Zendaya: Ο νούμερο 1 κανόνας μακιγιάζ που ακολουθεί πάντα 2 Μαΐου 2026, 08:00
’90s Butter Mom: Μήπως ανήκετε σε αυτή την κατηγορία; 1 Μαΐου 2026, 14:00
Τα nail designs που αξίζει να αποθηκεύσετε για το επόμενο ραντεβού για νύχια 1 Μαΐου 2026, 08:00
Contouring: Πώς θα το κάνετε μόνες σας σαν επαγγελματίας makeup artist 1 Μαΐου 2026, 08:00
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version