Από τα κύρια χαρακτηριστικά της γυναίκας Σκορπιού είναι ότι είναι υπερπροστατευτική με εκείνους που αγαπά, στους οποίους τα δίνει με απλοχεριά όλα, τουλάχιστον μέχρι να την πληγώσουν! Καταλαβαίνετε λοιπόν πως ενδέχεται να λειτουργεί με τα βλαστάρια της, που κάποια στιγμή ενηλικιώνονται και ετοιμάζονται να κάνουν το επόμενο σοβαρό βήμα στη ζωή τους, συγκατοικώντας με τον σύντροφό τους ή ανοίγοντας το δικό τους σπίτι.

Η πεθερά Σκορπιός είναι μία περίπτωση την οποία θα έπρεπε έγκαιρα να είχατε αποφύγει… Όπως θα καταλάβατε εφόσον τη γνωρίσατε οι προοπτικές για αρμονική συνύπαρξη είναι περιορισμένες… Καχύποπτη και είρων εκ φύσεως, με το μυστηριώδες βλέμμα της να σας «σκανάρει» τόσο εξονυχιστικά από την κορυφή ως τα νύχια, που ευχηθήκατε ν’ ανοίξει η γη να σας καταπιεί, συνειδητοποιήσατε ποιος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της βραδιάς! Ησυχάστε αστειευόμαστε λιγάκι.

Μια γυναίκα Σκορπιός θέλει το παιδί της να έχει την καλύτερη τύχη και για αυτό φροντίζει να διασφαλίσει ότι δεν θα κακοπέσει κάνοντας… ότι περνά από το χέρι της. Ωστόσο, είναι και μια γυναίκα φιλοσοφημένη, που πιστεύει στο θεσμό της οικογένειας, είναι δίκαιη, και όπως ξαναείπαμε τα δίνει όλα για εκείνους που αγαπά, οπότε αν το παιδί της σας θέλει, και καταλάβει ότι και εσείς θα το έχετε… κορώνα στο κεφάλι σας  το γιο ή την κόρη της, θα σας συμπεριφερθεί με απίστευτη ζεστασιά και θα μεταμορφωθεί σε φύλακα άγγελο της οικογενειακής σας γαλήνης, βοηθώντας σας οποιαδήποτε στιγμή, με παιδιά κ.ο.κ.

Αν επιπλέον νιώσει ότι το σπίτι σας είναι φιλόξενος χώρος για εκείνη, χωρίς ωστόσο να επιχειρήσει να τον αλώσει δεδομένου ότι είναι και ανεξάρτητη, και επίσης νιώσει ότι την σέβεστε και ακούτε τη γνώμη της, ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσετε, τότε παίρνετε έξτρα πόντους. Θα σας αντιμετωπίσει σαν προέκταση του παιδιού της εφόσον κάνετε το ίδιο.

Το προς τα που θα γείρει η ζυγαριά αν θα σας δεχθεί σαν γαμπρό ή νύφη της λέγοντας στο βλαστάρι της ενίοτε την «καλή» της την κουβέντα για εσάς, θα εξαρτηθεί κατά πολύ και από εσάς. Έτσι ή αλλιώς να της μιλάτε καθαρά και ξάστερα με αποφασιστικότητα και να προσπαθήσετε να μη τη θίξετε με τη συμπεριφορά σας και να αποφύγετε τις κουβέντες πίσω από την πλάτη της, γιατί κάποια στιγμή μπορεί να ξεχάσει τη συγγένειά σας!