Μπορεί να βάφετε και να περιποιείστε τα νύχια σας, αλλά είναι πραγματικά υγιή;

Βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε κάποιο από τα παρακάτω 6 συχνά λάθη, καταστρέφοντας άθελά σας τα νύχια σας.

1. Κόβετε τα πετσάκια σας

 

Κανείς ποτέ δε συμπάθησε τα πετσάκια των νυχιών και σίγουρα εσείς δεν αποτελείτε εξαίρεση. Μπορεί να νομίζετε ότι κόβοντας τα πετσάκια εξασφαλίζετε περιποιημένα νύχια, όμως στην πραγματικότητα το μόνο που πετυχαίνετε είναι να προκαλείτε μικροτραυματισμούς. Αντί να κόβετε τα πετσάκια σας, τα οποία γρήγορα θα ξαναβγούν, φροντίστε τα εφαρμόζοντας ένα ειδικό λαδάκι. Φυλάξτε το στο κομοδίνο σας και κάθε βράδυ προτού κοιμηθείτε μην ξεχνάτε να το εφαρμόζετε.

2. Δεν τρέφεστε υγιεινά

 

Η διατροφή είναι το Α και το Ω για τη συνολική υγεία μας αλλά και την εμφάνισή μας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι μερικά τρόφιμα που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας αν ο στόχος σας είναι τα δυνατά νύχια.

3. Κάνετε τζελ και ακριλυκό μανικιούρ

 

Όσο ωραία και αν δείχνουν τα νύχια σας μετά από μια επίσκεψη στο αγαπημένο σας nail bar, το τζελ και το ακριλυκό μανικιούρ απαιτούν το τρίψιμο της επιφάνειας του νυχιού, μια διαδικασία που αφήνει το νύχι λεπτό και εύθραυστο. Μόλις αφαιρεθεί το υλικό, αποχαιρετίστε τα εντυπωσιακά νύχια.

4. Παραλείπετε το βερνίκι βάσης

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα άβαφα νύχια σας έχουν το χρώμα που είχε το τελευταίο μανικιούρ σας; Η απάντηση είναι απλή: επειδή παραλείπετε το βερνίκι βάσης. Για κάποιο λόγο αυτό το διάφανο υγρό ονομάζεται βάση. Είναι η απαραίτητη βάση για το μανικιούρ σας και προστατεύει τα νύχια σας από τους λεκέδες που αφήνει το βερνίκι.

5. Δε φροντίζετε για την ενυδάτωσή τους

Φυσικά δε θα σας πούμε να μην κάνετε δουλειές στο σπίτι, μιας και τα τζάμια δεν πρόκειται να καθαρίσουν μόνα τους δια μαγείας. Αυτό που σας συμβουλεύουμε είναι να φοράτε πάντα γάντια, ώστε να προστατεύετε τα χέρια και τα νύχια σας από την αφυδάτωση και να εφαρμόζετε συχνά κρέμα χεριών.

6. Χρησιμοποιείτε λάθος τη λίμα

 

Δεν το περιμένατε αυτό, σωστά; Κι όμως πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όταν περιποιούμαστε τα νύχια μας. Πιθανότατα λιμάρετε τα νύχια σας με κινήσεις αριστερά-δεξιά χωρίς να το σκέφτεστε ιδιαίτερα. Για να αποφύγετε το ανεπιθύμητο ξεφλούδισμα, λιμάρετε μόνο προς μία κατεύθυνση και απλά επαναλαμβάνετε την ίδια κίνηση.