Κάθε σχέση φτάνει κάποτε στο σημείο της ρουτίνας και της πλήξης. Το θέμα είναι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση και όχι να την αφήνουμε χωρίς εξέλιξη

Ταξίδι

Φυσικά και τα χρειάζεστε. Τα ταξίδια είναι ένας ιδανικός τρόπος για να δεθεί συναισθηματικά ένα ζευγάρι. Μέσα από αυτά μαθαίνετε ο ένας τον άλλον καλύτερα και σε ένα πλαίσιο πολύ πιο χαλαρό και όμορφο. Οι όμορφες εικόνες και παραστάσεις έρχονται να προστεθούν στις αναμνήσεις σας.

Έτσι ομορφαίνει και η σχέση σας. Σκεφτείτε ότι πάτε διακοπές ή ταξίδι σε ένα πανέμορφο μέρος. Αυτό θα σας κάνει να συνδέετε λόγω μνήμης, το μέρος με τη σχέση σας. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να κάνετε πράγματα που ένα ζευγάρι θα έχει αναμνήσεις από αυτά. Αυτές θα σας «θωρακίζουν» από μελλοντική γκρίνια, γιατί θα θυμάστε με ποιο άτομο περάσατε καλά.

Υπομονή

Να έχετε πάντα λιγότερη ένταση και απαιτήσεις της στιγμής. Η υπομονή καλλιεργεί την αρμονία, την αποτελεσματικότητα και κάνει το ζευγάρι να είναι πιο παραγωγικό. Δίνεις τον χρόνο στον σύντροφό σου να αναπτύξει τις απόψεις του και να τις μοιραστεί μαζί σου. Είναι σημαντικό να έχει ο καθένας ισορροπία διότι έτσι μπορεί να υπάρχει ισορροπία και εντός της σχέσης.

Όταν δε βιάζεσαι να του πεις πότε να βρεθείτε, όταν δε βιάζεσαι να του μιλήσεις, κερδίζεις τον σεβασμό του. Ότι δηλαδή σέβεται το γεγονός πως σέβεσαι τον χρόνο του. Οι πρωτοβουλίες άλλωστε θέλουν υπομονή. Αν θες να πάρει την πρωτοβουλία να πάτε σε ένα θέατρο, έχε την υπομονή, σεβάσου τον χρόνο του και πρότεινέ του το αργότερα.

Ειλικρίνεια

Να είσαι ειλικρινής σημαίνει να λες την αλήθεια και όχι τα παρακλάδια αυτής «στολισμένα» με ψέματα. Τώρα θα μου πεις ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Ναι αλλά μία σχέση όταν έχει ειλικρίνεια εξελίσσεται υγειώς. Έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη. Έτσι ενισχύεται η παραπάνω οικειότητα. Ειλικρίνεια δε σημαίνει να πεις κάτι πολύ απότομα στον άλλον.

Σημαίνει να λες αυτά που νιώθεις και να τα φιλτράρεις τόσο ωστε να αντιπροσωπεύουν την αλήθεια των πραγμάτων. Όταν έχεις μία ειλικρινή σχέση, δεν έχεις να ανησυχείς ούτε για απιστία, ούτε για την περίπτωση που θα θέλει ίσως να χωρίσετε. Και αυτό γιατί η ειλικρίνεια ελαχιστοποιεί όλες τις παραπάνω πιθανότητες.