Ιδανικές είναι οι συνθήκες που έχεις φτάσει με τον σύντροφό σου στο σημείο να γνωρίζεις τους φίλους του, τους οικείους του και να είστε όλοι μία ωραία παρέα.  Σε κάποιες περιπτώσεις όμως αυτό δε συμβαίνει με την καλή έννοια. Τι κάνεις λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση;

Μιλάει διαφορετικά

Παρατηρείς ξαφνικά πως έχει ένα ύφος εντελώς διαφορετικό από αυτό που σε γνώρισε στην αρχή. Αντί να σου μιλάει με την καθιερωμένη υπομονή και ενθουσιασμό, τώρα σου μιλά λες και είσαι κάποια «ξένη». Εν τω μεταξύ δεν είναι ότι κάτι τέτοιο συνέβη από μόνο του.

Λίγη ώρα πριν είχε βγεί με τους κολλητούς/κολλητές του. Κάτι λοιπόν σίγουρα είχε συζητηθεί και για εσένα εντελώς έμμεσα. Ναι είναι από εκείνες τις τάχα «φιλικές» συμβουλές από «ενδιαφέρον».

Άλλη φορά μπορεί να σου κάνει σχόλια τύπου «γιατί δεν έχεις τα μαλλιά σου αλλιώς;», «γιατί δεν αλλάζεις το στυλ σου;», κλπ. Προφανώς έχει επηρεαστεί από τις «καλές» κολλητές του που σε είδαν σε φωτογραφίες και έβγαλαν όλη την «καλοσύνη» για εσένα σε εκείνον.

Από την άλλη η ευθύνη είναι εντελώς δική του. Θα έπρεπε τέτοια λόγια να μη στα έχει πει καν, ή αν του τα έλεγαν οι φίλοι του να τους έθετε κάποια όρια. Εγώ στη θέση σου θα τον είχα χωρίσει «χθες»!

Περνάει συνέχεια χρόνο μαζί τους

Αυτό από τη μία είναι καλό. Μένει περισσότερος χρόνος για εσένα και θα έπρεπε να είσαι χαρούμενη που θα κάνεις τα πράγματα που θες. Από την άλλη, απομακρύνεται από εσένα και δεν περνά χρόνο μαζί σου.

Είναι σα να επιλέγει για καλοπέραση συνέχεια εκείνους σε σχέση με εσένα. Αν στην τελική θέλει τόσο πολύ την παρέα που τόσο αγαπά, ας σε χωρίσει να ησυχάσεις και να μην ενοχλείσαι συνέχεια.

Όταν περνάνε μαζί πολλές ώρες σχεδόν κάθε μέρα, δε σε κάνει να θες να τον εμπιστευτείς. Έχεις έναν σύντροφο που δε σε έχει καν στις προτεραιότητές του και εσύ περιμένεις εκεί να δεις αν θα αλλάξουν τα πράγματα. Δε θα αλλάξουν, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι σε θέλει μόνο ως απλή «προσθήκη» στη ζωή του και τίποτε άλλο.

Να είσαι με κάποιον που θα σε αγαπήσει και θα μοιράζεται «πράγματα» μαζί σου και εμπειρίες. Όχι με κάποιον που θα σου πετάει «ψίχουλα» συναισθημάτων. Λες και δε μπορείς να βρεις καλύτερο από αυτόν.