Το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας, ενώ κάνει θραύση στο εξωτερικό αποκτώντας ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Οι λόγοι, προφανείς. Κατ’ αρχάς, είναι πολύ ανώτερο από το αντίστοιχο του εξωτερικού, υπερέχοντας όχι μόνο στην πυκνότητα, την υφή και τη γεύση του, αλλά και στην πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία σύστασή του.

Γιατί, λοιπόν, να μην το εντάξετε και στην περιποίηση του δέρματός σας;

 

Τι θα χρειαστείτε:

 

6-7 φρέσκα ροδοπέταλα

2 κ.σ. ροδόνερο

1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κ.σ. μέλι

Πώς θα τη φτιάξετε:

 

  • Κομματιάστε ή χτυπήστε σε ένα γουδί τα ροδοπέταλα. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.
  • Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε για έξτρα ενυδάτωση και θρέψη είναι να προσθέσετε μία κ.σ. ελαιόλαδο σε 4 κ.σ. γιαούρτι.
  • Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό για μισή ώρα περίπου. Επαναλάβετε 2 φορές την εβδομάδα. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή η όψη του δέρματός σας θα γίνει αισθητά πιο λαμπερή και τονωμένη.

 

Συμβουλή: Όταν φτιάχνετε κάποια σπιτική μάσκα με γιαούρτι, προτιμήστε το πλήρες γιαούρτι με φουλ λιπαρά. Έχει πλούσια υφή και περισσότερα λιπίδια που συγκρατούν τις βιταμίνες.