Τι είναι αυτό που κάνει έναν γάμο επιτυχημένο; Η επικοινωνία και η καλή διάθεση αρχικά. Τι συμβαίνει όμως όταν ζηλεύεις συνέχεια; Θεωρείς πως ο σύζηγός σου θα αντέχει για πάντα μία τέτοιου είδους αντιμετώπιση απέναντί του; Δες τι να κάνεις για να μη ζηλεύεις ειδικά όταν δεν υπάρχει τέτοιος λόγος.

Μίλα του

Εξήγησέ του ότι σκέφτεσαι με συγκεκριμένο τρόπο και πως δεν είναι κάτι που αλλάζει μέσα σε μία μέρα. Μην ξεχνάς επίσης να αναγνωρίσεις ποια είναι τα λάθη σου απέναντόι του, όταν σε πιάνει «κρίση» ζήλιας.

Η αναγνώριση του προβλήματος θα βοηθήσει και εσένα και τον σύζηγό σου να συνεργαστείτε για κάτι καλύτερο. Φυσικά μιλάμε για την περίπτωση που εκείνος δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα για να ζηλεύεις εσύ. Αν πάλι έχει δώσει, αυτό είναι άλλο θέμα.

Υπενθύμιση

Να λες στον εαυτό σου ότι αυτός ο άνθρωπος σε αγαπάει και είναι ερωτευμένος. Για αυτό άλλωστε παντρευτήκατε και για αυτό επίσης μοιράζεστε την καθημερινότητά σας. Αν δεν τα ένιωθε αυτά προφανώς και δε θα είχατε παντρευτεί εξ’ αρχής. Το να αναζητάς παρ’ όλα αυτά προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν καν δεν οδηγεί πουθενά.

Κούραση

Η συνεχής τάση που έχεις να ζηλεύεις, καθιστά δύσκολο και τον ίδιο πολλές φορές να κατανοήσει αυτό που θες να του πεις. Είναι εντελώς παράλογο να έρχεται συνέχεια αντιμέτωπος με νέες σκηνές ζηλοτυπίας. Πρέπει και εσύ άλλωστε να μπορείς να κατανοήσεις τη δική του πλευρά και να μην τον κάνεις συνέχεια να κουράζεται.

Εμπιστοσύνη

Δείξε του ότι τον εμπιστεύεσαι σε σημείο να μπορεί και αυτός να δείξει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Μην ξεχνάς άλλωστε πως μία θετική κατάσταση δημιουργεί κι άλλες πιο θετικές με τη σειρά της.

Εμπιστοσύνη σημαίνει ότι ακόμα και σε περιπτώσεις που λείπει πολλές ώρες λόγω υποχρεώσεων, δε χρειάζεσαι να σκέφτεσαι το χειρότερο σενάριο. Η ειλικρίνεια, η επικοινωνία και η καλοπέραση είναι τα συστατικά για να ξεπεράσεις και τη ζήλια σου και την πιθανότητα του χωρισμού.