Τα πράγματα είναι πολύ συγκεκριμένα. Δε γκρινιάζουν όλα τα ζώδια κατά βάση. Είναι ορισμένα όμως που δεν παύουν με το παραμικρό να μας θυμίζουν τι σημαίνει «μιζέρια». Αυτά είναι τα πιο «γκρινιάρικα», χωρίς να σημαίνει ότι τα άλλα δεν παραπονιούνται κάποιες φορές.

Καρκίνος

Έχει πάντα ένα άγχος να προλάβει αρνητικά πράγματα πριν αυτά γίνουν. Υπεραναλύει σε εξαντλητικό βαθμό με αποτέλεσμα στο «τώρα» να μην αισθάνεται πλήρως καλά. Δε μπορεί δηλαδή να αφήσει τον εαυτό του να απολαύσει τα πράγματα ως έχουν. Επειδή είναι πολύ ευαίσθητος θίγεται πάρα πολύ εύκολα και πολλές φορές δεν ξέρει πώς να ηρεμήσει.

Είναι πολύ ειλικρινής με αποτέλεσμα να λέει ακριβώς αυτό που πιστεύει, γεγονός που τον κάνει να φαίνεται πιο γκρινιάρης από άλλα ζώδια. Η γκρίνια αυτή ωστόσο πηγάζει πιο πολύ από ανασφάλειες και όχι από κάποια ιδιοσυγκρασία. Νιώθει έτσι γιατί πολλές φορές δε νιώθει καλά με τον ίδιο του τον εαυτό.

Λέων

Επειδή είναι πολύ περήφανος, απαιτεί όλα να του πηγαίνουν όπως ακριβώς θέλει εκείνος. Είναι και αρκετά εγωιστής οπότε δένει το «γλυκό» με αποτέλεσμα να παραπονιέται σχεδόν για το παραμικρό. Ο Λέων έχει την τάση να γκρινιάζει όταν τα πράγματα δεν πάνει όπως ακριβώς θέλει εκείνος να πάνε. Νομίζει ότι μπορεί να τα ελέγξει όλα, αλλά πρέπει κάποτε να καταλάβει ότι δεν περιστρέφονται όλα γύρω από αυτόν. Έχει μια τάση επίσης να θέλει να διορθώνει τα πράγματα και αν δεν τον αφήσουν νευριάζει. Ο Λέων αντιδρά με γκρίνια κυρίως από εγωισμό. Θεωρεί ότι όλα πρέπει να γίνονται όπως εκείνος ορίζει. Ξεχνάει όμως ότι δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος.

 

Ιχθείς

Γκρίνια; Κλάμα; Μιζέρια; Τρία σε ένα βρίσκονται στους Ιχθείς. Είναι υπερευαίσθητα άτομα και γκρινιάζουν από καθαρά στεναχώρια και όχι από εγωισμό όπως οι Λέοντες. Οι Ιχθείς μπορούν να βρούνε ευκαιρία να παραπονεθούν κυριολεκτικά για τα πάντα επειδή τους φαίνονται κάποτε όλα απαισιόδοξα. Ένα ακόμα σίγουρο είναι πως σα ζώδια έχουν την τάση να ονειροπολούν. Αν αυτά που είχαν φανταστεί ότι θα γίνουν πράξη δε γίνονται μπορεί να απογοητεύτουν πάρα πολύ. Οι Ιχθείς δεν είναι τόσο εγωιστές συνεπώς η γκρίνια τους πηγάζει από τα όνειρά τους που δε γίνονται πραγματικότητα. Πρέπει να μάθουν να είναι πιο ρεαλιστές και να μην ονειροβατούν.