Θα το πούνε με άμεσο τρόπο ή με έμμεσο; Δεν έχει τόση σημασία. Αυτό γιατί πολύ απλά εξαρτάται το κάθε ένα ξεχωριστά. Απλά ορισμένα έιναι πιο απότομα από κάποια και ορισμένα άλλα απλά είναι «απαξιωτικά».

Κριός

Δεν είναι εύκολο να ξέρεις γιατί αποφάσισε ο Κριός να χωρίσει. Το πιθανότερο είναι να ένοιωσε ότι στη σχέση τελματώθηκε, βαρέθηκε, εξατμίστηκε το ενδιαφέρον του για σένα. Πως συνέβη αυτό;

Δεν τον ακολουθούσας στις εξορμήσεις του σε εκδρομές, σε αθλητικούς ή ποδοσφαιρικούς αγώνες, δεν ήταν τα σπορ το δυνατό σου σημείο. Δεν είχε αντίπαλο να τον συναγωνίζεται και να τον ξεπερνάει και να είναι πάντα ο νικητής.

Μέχρι εδώ τα αποδίδουμε όλα στην ανταγωνιστική πλευρά του που είναι ιδιαίτερα τονισμένη στον Κριό. Όμως πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μπήκε στη μέση κάποιο τρίτο πρόσωπο που ο Κριός δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην πρόκληση να το κατακτήσει.

Ταύρος

Ο Ταύρος για να χωρίσει, δεν χρειάζεται δικαιολογίες ούτε ευγενικές, ούτε παραπλανητικές και ψεύτικες. Απλώς δεν χωρίζει με δική του πρωτοβουλία. Εσύ πρέπει να βρεις κάποια για να χαλάσεις την σχέση αν θέλεις. Αυτός ποτέ! Ή σχεδόν ποτέ! Είναι πιστός και σταθερός, προσκολλημένος στην σχέση, πιστεύει σ’ αυτήν, θέλει να διατηρηθεί όπως θέλει και να μην καταρρεύσει ο κόσμος του που έχει κτίσει επάνω σ’ αυτήν. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να δώσει αυτός τέλος είναι η απιστία σου.

Το μεγαλύτερο έγκλημα για τον Ταύρο και που δεν μπορεί να συγχωρηθεί σε καμιά περίπτωση και που δεν έχει ελαφρυντικά. Η μόνη εξήγηση που μπορεί να σου δώσει ο Ταύρος και δεν είναι δικαιολογία: ¨Με απάτησες, τελειώσαμε¨.

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος που το ‘χει σε κακό να περιοριστεί, να νοιώσει δέσμευση, να πάψει να φλερτάρει επειδή η παρουσία σου τον εμποδίζει, η σχέση του φέρνει στο μυαλό κλουβί, έχει στην άκρη της γλώσσας του το «χωρίζουμε γιατί» Το γιατί διαφέρει από περίπτωση σε περίπτωση ανάλογα με το τι τον βολεύει για να εξασφαλίσει ότι είναι πειστικό και για να σου βγει από πάνω και αδικημένος.

Μα και βέβαια εσύ έφταιγες, ποιος άλλος; Εσύ φταις που γεννήθηκε άστατος, που βρήκε και άλλο αναπληρωματικό ταίρι ή μήπως ήσουν εσύ; Θα σου σκάσει την απόφαση του μόλις μυριστεί ότι υποπτεύεσαι ότι παίζει σε διπλό ταμπλό, επικαλούμενος ότι πνίγεται στην σχέση, ότι χρειάζεται τον χώρο του, ότι η επικοινωνία μεταξύ σας έχει γίνει πολύ φτωχή, επομένως ¨Άντε γεια¨. Και εσύ απαντάς: Κατευόδιο! Και μη μας γράφεις!

Καρκίνος

Ο Καρκίνος που του πηγαίνει γάντι ο γάμος, θεώρει, και δικαίως, ότι η σχέση είναι απλώς ο προθάλαμος και η μοιραία κατάληξη του. Πως θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί χωρισμό από δική του πρωτοβουλία;

Μπορεί κάποιες φόρες να σου δηλώσει ότι σε χωρίζει όταν νοιώθει την έλλειψη ανταπόκρισης των αισθημάτων του από μέρους σου για να σε τρομάξει, αλλά μόλις του πεις ¨ώρα σου καλή κι’ αέρας στα πανιά σου¨ , βάζει την ουρά στα σκέλια και επιστρέφει κλαίγοντας σαν δαρμένος σκύλος.

 

Λέων

Ο εγωκεντρισμός του Λέοντα δεν σηκώνει πολλά πολλά. Θα αποφασίσει να χωρίσει για διαφόρους λόγους και θα χρησιμοποιήσει σε κάθε περίπτωση και την αντίστοιχη εξήγηση, όχι δικαιολογία. Είναι πολύ ανώτερος από το να θελήσει να δικαιολογηθεί!

Αν νοιώσει ότι κάπου προσπαθείς να του πάρεις τον αέρα ή να τον καπελώσεις, ίσως η μεγαλοψυχία και η ευγένεια του πάει περίπατο και θα σου πει, με το κατάλληλο ύφος, ορθά κοφτά, ότι δεν πάει άλλο η ιστορία σας και καλλίτερα να πάρει ο καθένας τον δρόμο του.

 

Παρθένος

Με τον Παρθένο ο χωρισμός γίνεται εν ψυχρώ, με την σχετική αναλγησία και σκληρότητα και μετά από ανατομική ανάλυση και τον εύλογο χρόνο που χρειάζεται να το αποφασίσει. Το ίδιο ανάλγητα και απερίφραστα θα σου ανακοινώσει, ότι δεν μπόρεσες να ανταποκριθείς στις προσδοκίες του, ότι η συμπεριφορά σου ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Δεν θα βάλλει γάντι για να σε χωρίσει, αντίθετα θα προσπαθήσει να σε πληγώσει όσο μπορεί και να σε προσβάλλει όσο γίνεται περισσότερο, ασκώντας το χόμπι του την κριτική, βγάζοντας τα απωθημένα του.

 

Ζυγός

Το να εξαφανιστεί ο Ζυγός από προσώπου Γης, ναι είναι χωρισμός αλλά με δικαιολογία δεν μοιάζει. Δεν βλέπει τον λόγο σ’ αυτήν την περίπτωση να αναγκαστεί να σε αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο και να έλθει σε αντιπαράθεση μαζί σου. Τι να σου πει; Ότι η σχέση σας τον εμποδίζει να έχει και άλλες ερωτικές εμπειρίες;

Ότι λίγο απέχεις από το να ανακαλύψεις ότι έχει παράλληλη σχέση και παίζει σε διπλό ταμπλό; Προτιμά να γίνει καπνός.Αν πάλι νοιώσει ότι δεν τον ευχαριστεί η ατμόσφαιρα που επικρατεί στην σχέση και απουσιάζει η τρυφερότητα και η επικοινωνία, θα σου παραπονεθεί ότι δεν καλύπτεται από την σχέση σας και θα κλείσει το κεφάλαιο οριστικά χωρίς όμως να τσακωθεί.

Σκορπιός

Ο χωρισμός με τον Σκορπιό μοιάζει με εκδίκηση και πολλές φόρες είναι. Επομένως, ή θα επιλέξει να σε παρατήσει χωρίς εξηγήσεις για να αναρωτιέσαι το γιατί ή που θα γίνει με τυμπανοκρουσίες. Αν λείψουν οι εξηγήσεις, πάλι δυο εκδοχές υπάρχουν.

Ή που θα έχει προηγηθεί ένα κλίμα παγωμάρας και αγνόησης από μέρους του. Ή που θα έχει προσπαθήσει να σου δείξει τις καλύτερες επιδόσεις του στον τομέα που υπερέχει. Και που εσύ τον ξέρεις καλά, ώστε να σε κάνει να υποφέρεις που τον έχασες.

 

Τοξότης

Έχοντας έναν πράο και ανεξίκακο χαρακτήρα ο Τοξότης δεν χρειάζεται να καταφύγει σε φτηνές δικαιολογίες και προσχήματα προκειμένου να δώσει τέλος σε μια σχέση. Αν είχε καταλάβει ότι είχε. Απλώς θα σου δώσει κάποια εξήγηση αν την δώσει κιόλας.

Δεν το κάνει από αναλγησία, απλώς δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι βρισκόταν σε σχέση που να προϋποθέτει και δεσμεύσεις. Κάτι σαν ελεύθερη σχέση ανάμεσα σε φιλαράκια με προνόμια, υπάρχει και μια αγγλική έκφραση γι’ αυτό, αλλά η αγωγή μου δεν μου επιτρέπει να την γράψω.

 

Αιγόκερως

Ο χωρισμός σου με Αιγόκερω συνοδεύεται από ένα πλήρες κατηγορητήριο που αφορά την διάψευση των προσδοκιών που είχε από σένα, η ασυμφωνία που πρόεκυψε καθ’ οδόν ή το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η σχέση σας. Βεβαίως και φταις εσύ, ποιος άλλος;

Ο Αιγόκερως ποτέ δεν φταίει! Αυτός, άλλα περίμενε από σένα, να έχεις την αποδοχή του περιβάλλοντος του, να βελτιώσει η παρουσία σου το κοινωνικό και επαγγελματικό του στάτους, επομένως δεν υπάρχει άλλη λύση από το να χωρίσετε.

 

Υδροχόος

Η χαλαρότητα του Υδροχόου, όπως και για τις υπόλοιπες πλευρές της ζωής του δεν θα μπορούσε να αφήσει απ’ έξω τον τομέα των σχέσεων του. Έτσι πολύ πολύ χαλαρά θα σου ανακοινώσει ότι φεύγει με την Green Peace σε μια εκστρατεία για την προστασία του θαλασσινού γυμνοσάλιαγκα ή δεν ξέρω τι άλλο.

Άλλη εκδοχή είναι να νοιώθει ότι αρχίζεις να τον στριμώχνεις και θα σου πει την αλήθεια όπως είναι. Αν πάλι δεν έχει αποδειχτεί ότι είναι η κοινωνικότητα το δυνατό σου σημείο όπως είναι το δικό του και δεν τον ακολουθείς στις παρέες του ή τον περιορίζει η στάση σου, θα νοιώσει ότι χάνεται η επαφή μεταξύ σας και αποξενώνεστε, όποτε θα σου το πει. Σε κάθε περίπτωση, θα έχεις την διαβεβαίωση των προθέσεων του να παραμείνετε φίλοι.

 

Ιχθύς

Με τον Ιχθύ τα πράγματα είναι ή του ύψους ή του βάθους. Ή που θα γίνει καπνός επειδή σου την έχει κάνει την λαδιά και έχει ήδη συνάψει κάποια άλλη σχέση.’Η από φόβο ότι αισθάνεται την ανεπάρκεια του να ανταποκριθεί στη σχέση σας, θα τα βροντήξει πρώτος πριν του βγάλεις εσύ κόκκινη κάρτα.

Θα χρησιμοποιήσει παράπονα, δικαιολογίες ή εξηγήσεις, με το σχετικό δράμα και κάτι από μελό, αν στην σχέση σας κυριαρχούν εντάσεις και καυγάδες που διαταράσσουν την ηρεμία του που τόσο του είναι απαραίτητη.