Κερδίστε 7 χρόνια

Οι άνδρες και οι γυναίκες με δραστήρια σεξουαλική ζωή σε μεγαλύτερη ηλικία φαίνονται πέντε με εφτά χρόνια νεότεροι υποστηρίζει ο βρετανός ψυχολόγος Dr David Weeks τέως διευθυντής του τμήματος γηριατρικής του Βασιλικού Νοσοκομείου του Εδιμβούργου με βάση τις έρευνές του.

Το συμπέρασμα

 Ο Βρετανός ψυχολόγος αφιέρωσε μια δεκαετία στην μελέτη του θέματος, ρωτώντας χιλιάδες άνδρες και γυναίκες διαφορετικών ηλικιών. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που έμοιαζαν πιο νέοι από την ηλικία τους υποστήριζαν ότι έκαναν σεξ κατά 50% περισσότερο από το μέσο όρο στην ηλικία των 40-50 ετών – δηλαδή περίπου τρεις φορές την εβδομάδα.

Αλαβάστρινο δέρμα

Σύμφωνα με τον Dr Weeks η απόλαυση που πηγάζει από το σεξ είναι σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της νεότητας. Επίσης παίζει ρόλο και η βιολογία μέσω της απελευθέρωσης πολύτιμων ενδορφινών – τις παυσίπονες ορμόνες που βελτιώνουν τη διάθεση. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής επίσης τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ βελτιώνεται ακόμη και η ελαστικότητα του δέρματος, συντελώντας σε μια πιο νεανική εμφάνιση.