Οι γιορτές έρχονται με αγάπη και ένταση για νέα πράγματα. Πώς θα γιορτάσουν όμως αυτές τις γιορτές τα ζώδια; Τι το διαφορετικό θα κάνουνε φέτος για να περάσουν καλύτερα. Δείτε και σκεφτείτε.

Κριός

Θα επιστρέψει στο πατρικό για οικογενειακές γιορτές. Θα φάει τα πάντα, και ενώ τρώει τα πάντα, η ατμόσφαιρα στο γιορτινό τραπέζι θα ηλεκτριστεί μετά από κάποιο αναίσθητο σχόλιο κάποιου συγγενή. Το αποτέλεσμα είναι ο παθιασμένος Κριός να βάλει τις φωνές και να αποσυρθεί στο δωμάτιό του, σαν θυμωμένος έφηβος.

Ταύρος

Παραδοσιακός όσο λίγοι, ο Ταύρος θέλει τα Χριστούγεννά του να είναι οικογενειακά και χουχουλιάρικα. Και λογικά θα το πετύχει, ακόμα κι αν χρειαστεί να ασκήσει ψυχολογική τρομοκρατία σε όλο το σπίτι. Ναι, αυτά τα χαμόγελα ευτυχίας είναι καρφωμένα με συρραπτικό πάνω στα πρόσωπα.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι είναι έτοιμοι για όλα αυτές τις γιορτές. Που σημαίνει νεύρα από ατσάλι. Πέτα πάνω τους ό,τι βρεις—γιαγιάδες; θείους; περίεργους γείτονες; Οι Δίδυμοι θα τα αντιμετωπίσουν όλα, και θα σε περιμένουν το βράδυ για να παρτάρετε ανελέητα.

Καρκίνος

Θα κάνει (προφανώς) το καλύτερο πάρτι, και θα σερβίρει (προφανώς) τα καλύτερα φαγητά. Το μυστικό συστατικό του είναι η αγάπη. Και δεν τα λέμε για πλάκα όλα αυτά, αν έχετε Καρκίνο στον ευρύτερό σας κύκλο, μαζί του να κάνετε Χριστούγεννα. Θα σας κάνει να ξεπεράσετε τουλάχιστον τρία παιδικά τραύματα με την δύναμη της αγάπης του.

Λέων

Οι Λέοντες θα κάνουν καλά Χριστούγεννα. Και θα κάνουν καλά Χριστούγεννα, επειδή κατά βάθος είναι απλοί άνθρωποι. Θέλουν δίπλα τους αγαπημένα πρόσωπα, λίγο αλκοόλ και πολλή θετική ενέργεια. Και να φοράνε το καλύτερο ρούχο στο δωμάτιο, που μπορεί να ακούγεται επιφανειακό, αλλά σε σύγκριση με το πόσο καλά θα περάσεις μαζί τους, είναι μικρό τίμημα.

Παρθένος

Αν ο Ταύρος τρομοκρατήσει φίλους και συγγενείς για να κάνει το τέλειο χριστουγεννιάτικο πάρτι, ο Παρθένος θα το πάει ένα βήμα παραπάνω, οργανώνοντας τα πάντα στην εντέλεια από τον Οκτώβριο, και βομβαρδίζοντάς σε με email και μηνύματα που σου θυμίζουν να απαντήσεις στην πρόσκληση.

Α, και αν θα φέρεις δεύτερο άτομο, επειδή πάντα είναι διασκεδαστικό για έναν Παρθένο να θυμάται πόσο απελπισμένα single είναι όλοι γύρω του.

Ζυγός

Οι Ζυγοί λογικά δεν θα θυμούνται και πολλά από αυτές τις γιορτές, επειδή πιθανότατα θα τις περάσουν μεθυσμένοι. Επίσης, είναι οι μόνοι άνθρωποι στην Ελλάδα που θα κρεμάσουν ένα κλαδάκι γκι πάνω από το κεφάλι σου και θα σου πουν ότι πρέπει να τους φιλήσεις. Το αποτέλεσμα το αφήνουμε στην δική σου κρίση. Και στα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα σου.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός είναι προσκεκλημένος παντού. Κάτι τους πιάνει τα Χριστούγεννα, και γίνονται η καλύτερη παρέα. Ίσως επειδή όλοι τα Χριστούγεννα πρέπει να χαμογελάνε, ενώ κατά βάθος θέλουν να σκοτώσουν, άρα ίσως είναι η μόνη περίοδος του χρόνου που μπορούμε εμείς οι απλοί θνητοί να καταλάβουμε πώς αισθάνεται ένας Σκορπιός 24/7.

Τοξότης

Ο Τοξότης θα ήθελε να κάνει Χριστούγεννα κάπου εξωτικά. Κάπου χωρίς κρύο. Ή κάπου με τόσο πολύ κρύο, που η ανάσα σου παγώνει, πέφτει κάτω και σπάει. Είναι άνθρωποι των άκρων. Δυστυχώς, δεν είναι άνθρωποι του προγραμματισμού, συνεπώς άδειες και πορτοφόλι δεν συμφωνούν με τα σχέδιά τους. Οπότε θα χρειαστούν πάρα πολύ αλκοόλ.

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είναι οι βασιλιάδες των γιορτών. Κι αυτό επειδή επιτέλους αρχίζουν όλοι γύρω τους να φρικάρουν με προετοιμασίες, και προσκλήσεις και κουζίνες, κι εκείνοι απλώς χαλαρώνουν και αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο. 8 στα 10 καλύτερα αστεία στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι προέρχονται από Αιγόκερους που κοιμήθηκαν (επιτέλους) καλά το προηγούμενο βράδυ.

Υδροχόος

Αν είσαι χίπστερ, δεν θέλεις να χάσεις το πάρτι του Υδροχόου, απλά και μόνο για να δεις τι είδους πειραματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο θα έχει φέτος. Επίσης, είναι από τα λίγα πάρτι των γιορτών που θα μπορείς να πιείς, να φλερτάρεις χωρίς να σε κοιτάνε περίεργα. Αν δεν τα θέλεις όλα αυτά, ή αν είσαι ζώδιο της Γης, καλύτερα να αποφύγεις τον γιορτινό Υδροχόο.

Ιχθείς

Οι Ιχθείς θέλουν ένα πράγμα μόνο για τις γιορτές. Αυτό που θέλουν κάθε άλλη μέρα: ηρεμία. Αν έχετε ψάρια στην οικογένειά σας, φροντίστε να τους φερθείτε με έξτρα προσοχή, επειδή είναι πιο ευάλωτα αυτές τις μέρες.

Η πίεση και μόνο του ότι πρέπει να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τόσο πολύ κόσμο, είναι ικανή να τους τσακίσει. Συνεπώς, αυτά τα Χριστούγεννα, αγαπήστε και αφήστε στην ησυχία του έναν Ιχθύ. Ευχαριστούμε.