Για να είμαστε δίκαιοι, το κεφάλαιο «απιστία» αφορά και άνδρες και γυναίκες.

Ωστόσο στο συγκεκριμένα άρθρο θα εξερευνήσουμε τους λόγους που οδηγούν τους άνδρες στην απιστία.

Αρχικά να εξηγήσουμε πως η ερώτηση αν το αρσενικό είναι μονογαμικό είναι ακόμη ουσιαστικά αναπάντητη.

Οι περισσότεροι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι οι άνθρωποι γενικότερα έχουν καταλήξει σε μονογαμικές σχέσεις στη σύγχρονη εποχή, κάτι το οποίο συμβαδίζει με τη γενικότερη δομή της κοινωνίας του σήμερα.

Αυτό από μόνο του είναι ένας συμβιβασμός ως προς τη δέσμευση.

Παρακάτω θα δούμε τους πιο συχνούς λόγους που οι άνδρες απιστούν :

Μια μερίδα από τα ίδια

Το σεξ όσο συναρπαστικό κι αν είναι ανάμεσα σε δυο ανθρώπους μετά από ένα χρονικό διάστημα, όπως και να το κάνουμε γίνεται κι αυτό μια συνήθεια. Και η ρουτίνα στο συγκεκριμένο θέμα μόνο κακή μπορεί να είναι.

Επομένως, μειώνεται η συχνότητα και η ποιότητα του σεξ και ο άνδρας θα αναζητήσει το συναρπαστικό, το πρωτόγνωρο, το διαφορετικό, το καινούριο, σεξ αλλού.

«Δεν ήσουν έτσι όταν σε γνώρισα»

Κι όμως, όταν οι γυναίκες παραμελούν την εμφάνισή τους είτε επειδή έχουν μπει στη ρουτίνα μιας σχέσης είτε επειδή δεν έχουν χρόνο να το κάνουν λόγω αυξημένων υποχρεώσεων οι άνδρες κοιτούν άλλες γυναίκες που είναι περιποιημένες.

Ζήλια μου

Πολλές γυναίκες από φόβο μήπως οι άνδρες τις απατήσουν, τους κατατρέχουν προκαταβολικά με αποτέλεσμα αυτός ο συνεχής έλεγχος, η γκρίνια και η καχυποψία να έχει εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα.

Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η «αποκαθήλωσή» τους από τις συντρόφους τους οι οποίες τους βρίσκουν συνεχώς ψεγάδια. Έτσι οι άνδρες απομακρύνονται συναισθηματικά και αναζητούν μια άλλη γυναίκα η οποία δε θα τους αμφισβητεί και θα τους θαυμάζει.

Τέλος μην ξεχνάτε πως πλέον το να γνωρίσει κάποιος μια γυναίκα είναι πανεύκολο, αφού με τα social media και τα date applications δεν χρειάζεται καν να βγει έξω, μπορεί να τη βρει και από τον καναπέ του.

Αν δε τη βρει και όντως συναντηθούν, τότε οι καταχρήσεις, π.χ μερικά ποτά παραπάνω ή ουσίες αν είναι επιρρεπής, μπορούν ευκολότατα να τον οδηγήσουν σε ένα one night stand – αρχικά – και ίσως και σε μια παράλληλη σχέση στη συνέχεια.