Ξέρουμε πώς είναι αυτοί οι άνθρωποι, κάποιοι από αυτούς δείχνουν ότι τάχα είναι «δύσκολοι». Κι όμως, τυπικά αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων ερωτεύονται πιο γρήγορα και πιο εύκολα.

Είναι τα άτομα που καταπιέζουν πολύ τα αισθήματά τους

Τα άτομα που περνούν χρόνια ολόκληρα καταπιέζοντας τα συναισθήματά τους, αγνοώντας την ανάγκη για συντροφικότητα, είναι πολύ πιθανό μόλις νιώσουν άνετα ή την πρώτη φορά που θα βιώσουν κάτι όμορφο στην ερωτική τους ζωή, να τους αρέσει υπερβολικά. Και όταν κάτι είναι υπερβολικά ωραίο, είναι και υπερβολικά εύκολο να το «καταχραστείς».

Είναι τα άτομα με μεγάλη αίσθηση κτητικότητας

Οι άνθρωποι που είναι ιδιαίτερα κτητικοί με τους συντρόφους τους συνήθως έχουν και μερικά θέματα εμπιστοσύνης να δουλέψουν. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να αισθάνονται πως η σχέση τους είναι κάτι που τους προσφέρει κοινωνική ισχύ και δεν ντρέπονται να είναι ιδιαίτερα επιδεικτικοί.

Αυτά τα άτομα πολλές φορές είναι σε μια μόνιμη κατάσταση απόγνωσης όταν δεν είναι σε σχέση, με αποτέλεσμα να «ερωτεύονται» με συνοπτικές διαδικασίες, προκειμένου να μην μένουν ποτέ μόνοι τους.

Είναι τα άτομα που δεν αμφισβητούν ποτέ τις επιλογές τους…

…και που ποτέ κάποιος τρίτος δεν τις αμφισβήτησε, επίσης. Και αυτό, γενικά, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσει ψευδείς αντιλήψεις. Όπως ότι αυτό που νιώθεις ως «έρωτα» υπερβολικά νωρίς είναι κάτι αληθινό.

Είναι τα άτομα που δεν το έχουν ξανανιώσει αυτό

Για ένα άτομο που δεν έχει ερωτευτεί ποτέ ή δεν έχει υπάρξει ποτέ σε σοβαρή σχέση, είναι πολύ εύκολο τα πράγματα να φαίνονται πολύ πιο ξεκάθαρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο. Και σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστούμε υπομονή. Με μέτρο, αλλά υπομονή.

Είναι τα άτομα χωρίς σταθερή αίσθηση ταυτότητας

Μετάφραση: Τα άτομα που ορίζουν τον εαυτό τους από την σχέση τους. Και αυτά τα άτομα έχουν την τάση να μεταπηδούν από την μια σχέση στην άλλη, να υιοθετούν χαρακτηριστικά και χόμπι των συντρόφων τους, χωρίς να δουλεύουν με τον εαυτό τους. Συνεπώς, όταν μένουν μόνοι, δεν αντέχουν και πιέζουν τις καταστάσεις ή βλέπουν έρωτα εκεί που δεν υπάρχει (αναγκαστικά).